Κιλκισίου: ''Ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει με τη ζωή του'' (ΦΩΤΟ)

kilkisiou-9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου Βαθυλάκου Θεσσαλονίκης, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ παραμονή της μεγάλης εορτής του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας επί τη ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αποκατάστασης του Ιερού Ναού.

Ιερός κλήρος και οι κάτοικοι του χωριού και της ευρύτερης περιοχής μετέφεραν από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βαθυλάκου, προστάτου του χωριού, την παλιά Ιερή Εικόνα του Αγίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγίου Αθανασίου για να τιμήσουν τον Άγιο στον ανακαινισμένο πλέον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ υπογράμμισε στη σύντομη προσλιαλιά του ότι ο Άγιος Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας, ήταν Άγιος με ιδιαίτερη αγάπη για το Θεό και τον άνθρωπο, Άγιος με ταπείνωση στη ζωή του που δεν καυχιόταν για τα χαρίσματατα του.

Ήταν κανόνας πίστεως, που δεν δίστασε να ραπίσει τον Άρειο για τις κακοδοξίες και τις ύβρεις του στον Κύριο στην Α' Οικουμενική Σύνοδο.

«Αδελφοί μου, και εμείς σήμερα συχνά κάνουμε ένα μέγιστο λάθος. Μας ενδιαφέρει να μην γίνουμε κακοί. Πιο καλά να λενε οι άνθρωποι ότι είμαστε καλοί παρά ο Θεός. Λάθος. Έχουμε τα πρότυπα των Αγίων να ακολουθήσουμε που είναι φωτεινά και φεγγοβόλα και όσο ανάξιοι και αν είμαστε πρέπει να προσπαθήσουμε να τους μιμηθούμε. Ο Άγιος Νικόλαος μας διδάσκει με τη ζωή και το παράδειγμα του και ας επικαλεστούμε την πρεσβεία του για να δώσει δύναμη στον δικό μας αγώνα» τόνισε μεταξύ των άλλων για να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Λαγόπουλο, τους επιτρόπους και τους ενορίτες για τη συμβολή, τη συμμετοχή και τον κόπο τους να αποκατασταθεί ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Στον Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς πιστοί, παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και πρώην Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος κ. Ιωάννης Τσουκνίδας.

kilkisiou-1

kilkisiou-2

kilkisiou-3

kilkisiou-4

kilkisiou-5

kilkisiou-6

kilkisiou-7

kilkisiou-8

kilkisiou-10

kilkisiou-11

Εμφανίσεις: 45075
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!