Κυριακάτικη Εσπερινή ομιλία στην Ι.Μ. Καλαβρύτων

spilaio-100

Άλλη μια Κυριακάτικη Εσπερινή Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Νεότητας «Νέοι Ορίζοντες» της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2014, όπου ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κάρμας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου με θέμα: «Η λατρεία του Τριαδικού Θεού στην ζωή των χριστιανών».

Ο ομιλητής τόνισε ότι με τον όρο λατρεία εκφράζουμε την πίστη και την αφοσίωση στο Θεό, την απότιση τιμών στην θεότητα, την αγιότητα και την μεγάλη αγάπη προς τον Τριαδικό Θεό.

Η χριστιανική λατρεία είναι ένα σχολείο διδαχής, το οποίο κατηχεί και διδάσκει τους πιστούς με τα λόγια, τις παραστάσεις και τα τελούμενα μυστήρια.

Μίλησε για την κατ’ιδίαν προσευχή, όσο και για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, μέσα στο οποίο πραγματοποιείται η κοινή προσευχή και αποτελεί το κέντρο της Θείας λατρείας.

Η λατρεία γίνεται οδός προς την Βασιλεία των Ουρανών μόνο όταν είμαστε σε θέση να αποθέσουμε «πάσαν την βιοτικήν μέριμναν», ώστε να υποδεχθούμε τον βασιλέα των όλων.

Άλλωστε, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο: «θυσία καθαρά ἐστίν, ἥν προσφέρουσι καθαραί χεῖρες και νοῦς ὑψηλός και ἐξηγνισμένος».

Εμφανίσεις: 22531
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!