3η συνάντηση Σχολής Γονέων στην Ι.Μ. Κορίνθου

goneis-3

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014 στην Κροκίδειο αίθουσα η 3η Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς  Μητροπόλεως Κορίνθου, με θέμα το δύσκολα αντιμετωπιζόμενο πρόβλημα της ανατροφής των παιδιών από τον ένα μόνο γονέα.

Ομιλητής ο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίων Αναργύρων, του Δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής, ο οποίος ανέπτυξε το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα «Μονογονεϊκή οικογένεια».

Ο άξιος κήρυκας του Θείου λόγου και δόκιμος συγγραφέας, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την Αγία Γραφή και τους Πατέρες της Εκκλησίας, αρχικά κατέδειξε με σαφήνεια τον ορισμό της οικογένειας, την πρώτη ενδοοικογενειακή κρίση με τη διαφωνία των πρωτοπλάστων στον Παράδεισο και τα αποτόκά της.

Εν συνεχεία, επικεντρώθηκε στην «μονογονεϊκή οικογένεια» διευκρινίζοντας ότι με αυτόν τον όρο εννοούμε την οικογένεια που εμπεριέχει παιδιά κάτω των 18 ετών, και έχει μόνο έναν γονέα, είτε λόγω χηρείας, είτε λόγω  διαζυγίου, είτε επειδή ο γονέας δεν παντρεύτηκε ποτέ, (ένα συχνό και λυπηρό φαινόμενο που στις μέρες μας έχει λάβει ιδιαίτερη έκταση).

Χαρακτήρισε δε, το φαινόμενο αυτό ως αλλοίωση κι εκτροπή που πλήττει τα θεμέλια του οικογενειακού θεσμού, συνιστώντας προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς και κυρίως την Εκκλησία και την Πολιτεία, διάκριση και κατανόηση με αποφάσεις αποδεκτές και κυρίως εφαρμόσιμες.

Ακολούθως, έθιξε τα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες ήτοι προβλήματα οικονομικής, κοινωνικής και ψυχολογικής φύσεως.

Τον εποικοδομητικό διάλογο, που ακολούθησε, συντόνισε ο Σεβ. κ. Διονύσιος, ο οποίος ευχαριστώντας  με θερμά λόγια τον εκλεκτό εισηγητή έκλεισε τη συνάντηση τονίζοντας ότι η Εκκλησία ενεργώντας «κατ’ οικονομίαν» λαμβάνει μέτρα με πνεύμα αγάπης, κατανόησης και υπομονής, αφού σύμφωνα και με τον ιδρυτή της τοπικής μας Εκκλησίας  Απ. Παύλο «Η αγάπη πάντα υπομένει» (Α’ Κορ. Κεφ. 13).

goneis-1

goneis-2

goneis-4

Εμφανίσεις: 21118
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!