Ονομαστήρια Μητροπολίτη Καρπάθου Αμβροσίου (ΦΩΤΟ)

amvrosios-karpathoy-3

Και πάλι φέτος με σεμνότητα, λιτά κι απέριττα, γιόρτασε η τοπική μας Εκκλησία την ιερή μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου, την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014.

Την ίδια ημέρα γιορτάζει τα ονομαστήριά του και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ο Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος.

Το απόγευμα του Σαββάτου 6ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε ο εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ.Αμβροσίου. Συμμετείχαν όλοι οι κληρικοί της Μητροπόλεως και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, που ήρθαν να ευχηθούν στον Επίσκοπό τους.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφάνιος Χριστοδουλάκης προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκε εκ μέρους του Ιερού κλήρου και του λαού.

Ανταπάντησε ο Σεβασμιώτατος και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στον Εσπερινό του Αγίου και στην εορτή του.

Το πρωί της Κυριακής 7ης Δεκεμβρίου τελέσθηκε στον ίδιο Ιερό Ναό η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.Αμβροσίου, με τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους λαού.

Τους εορτίους ύμνους της ακολουθίας του Αγίου Αμβροσίου απέδωσε εξαιρετικά χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ.Γεωργίου Χατζήπαπα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ/τος ευλόγησε τα κόλλυβα του Αγίου Αμβροσίου, τα οποία φιλοτέχνησε άριστα ο Θεολόγος και Ιεροψάλτης κ.Φραγκίσκος Οικονομίδης, ενώ ο Πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Ζαγόρας, Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού και Γραμματεύς της Ι.Μητροπόλεως προσεφώνησε τον εορτάζοντα Ιεράρχη και μετέφερε τις εόρτιες ευχές του Κλήρου, των Αρχόντων και του Λαού.

Η η κ.Σέβα Ασπράκη, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Βωλάδας και η κ.Ειρήνη Λιτού, απήγγειλαν εόρτιους στίχους.

Στη συνέχεια, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.Αμβρόσιος ετίμησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Ομογάλακτο αδελφό του στη Θεολογική Σχολής της Χάλκης π.Κωνσταντίνο Χαλκιά, Θεολόγο και Εφημέριο Σπόων, του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό της εν Δωδεκανήσῳ Εκκλησίας και τον επαίνεσε για την πολύπλευρη και πολυσχιδή θρησκευτική, εθνική και πολιτιστική προσφορά του, τόσο στην τοπική μας Εκκλησία όσο και επί σειρά ετών, κατά το παρελθόν, στην Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής, ως στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κυρού Ιακώβου.

Παρέστησαν και ευχήθηκαν ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεώργιος Τούμα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απερίου κ.Αλέκος Μικροπανδρεμένος, ο Αντιδήμαρχος κ.Γεώργιος Νισύριος,Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Φρούραρχος, οι Διοικητές των στρατιωτικών μονάδων του νησιού μας, ο Λιμενάρχης, ο Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, οι Διευθυντές του Λυκείου, Γυμνασίου και Δημοτικού Σχολείου Απερίου, Προϊστάμενοι Υπηρεσιών του Επαρχείου και του Δήμου Καρπάθου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου, η Αντιπρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΣ ΕΙΡΉΝΗ ΙΡΉΝΗ ΓΕΡΓΑΤΣΟΎΛΗ ΠΑΠΟ και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από διάφορα χωριά.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμβρόσιος, ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε και πάλι όλους για την αγάπη που για 32 συνεχή χρόνια δείχνουν στο πρόσωπό του. Ευχήθηκε σε όλους υγεία και δύναμη, ενώ τόνισε ιδιαιτέρως ότι κι εκείνος, ως Επίσκοπος και Ποιμενάρχης μας, έχει ανάγκη από τις προσευχές του ποιμνίου του για να επιτελέσει το δύσκολο και ευθυνοφόρο έργο του.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε εόρτιο πρόγευμα από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Μητροπολιτικού Ναού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΟΜΟΝΟΙΑ» στο Μέγαρο Απερίου.

Εκεί προσεφώνησαν και ευχήθηκαν στον Σεβ/το εκ μέρους της Ιερού Κλήρου και του λαού, ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π.Δημήτριος Ζαγόρας, εκπρόσωπος του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας Καρπάθου και οι λοιποί επίσημοι, ενώ Χορωδία Κυριών απέδωσε τις ευχές τους με ψαλτοτράγουδα και έμμετρο λόγο.

Από το απόγευμα έως αργά το βράδυ, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο τις εόρτιες ευχές των Αρχών, των εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων και του ποιμνίου του.

amvrosios-karpathoy-1

amvrosios-karpathoy-2

amvrosios-karpathoy-4

amvrosios-karpathoy-7

amvrosios-karpathoy-6

amvrosios-karpathoy-5

Εμφανίσεις: 29179
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!