Η εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

DSC 0516

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς.

Να σημειωθεί ότι ο Άγιος τιμάται ιδιαίτερα στην περιοχή μας, καθώς εκτός από το το παλαιό Επισκοπείο το οποίο είχε ομώνυμο παρεκκλήσιο, υπήρχε και παλαιά μονή, ενώ παράλληλα η παράδοση αναφέρει ότι από τον τόπο μας πέρασε το σεπτό σκήνωμά του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στο παρεκκλήσιο του Αγίου Σπυρίδωνος στην πόλη της Καστοριάς όπου βρίσκεται περίφημη εικόνα του Αγίου.

Στο τέλος της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του εκθείασε τις αρετές του Αγίου Σπυρίδωνος τονίζοντας ότι παρ' όλη την πλημμελή μόρφωσή του, η απλότητα και η κατά Θεόν ζωή του τον οδήγησε σε μεγάλα ύψη θεολογίας, με αποκορύφωμα την συμμετοχή του στην Α' Οικουμενική Σύνοδο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Αμπελοχωρίου, παρουσία των ευλαβών κατοίκων του χωριού οι οποίοι τίμησαν τη μνήμη του.

Στο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Σπυρίδονα, στην επίγεια βιωτή του αλλά και στην παρρησία που έχει στο θρόνο του Κυρίου μας.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Παναγιώτη Ζυγά, μιλώντας για την πολυετή ιερατική του διακονία.

DSC 0492

DSC 0494

DSC 0497

DSC 0504

DSC 0506

DSC 0510

DSC 0520

DSC 0522

DSC 0523

DSC 0532

DSC 0534

Εμφανίσεις: 35982
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!