Σιατίστης: ''Ο Άγιος Ελευθέριος είναι ένα φωτεινό αστέρι'' (ΦΩΤΟ)

siatisitis-10

Το Πανηγύρι του Αγίου Ελευθερίου στην Σταυρούπολη λάμπρυνε σήμερα, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 , με την παρουσία και το γνήσιο πατερικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιατίστης και Σισανίου κ. Παύλος.

Ο Σεβασμιώτατος εστιάζοντας στη φωτεινή μορφή του Αγίου Ελευθερίου επεσήμανε ότι : «ο Άγιος Ελευθέριος είναι ένα φωτεινό αστέρι, νεαρότατος ανήλθε στο επισκοπικό αξίωμα. Τι είναι ένας άγιος; Ένας άγιος είναι κατεξοχήν ένας άνθρωπος έξυπνος. Δεν παρασύρεται από την παραζάλη της ζωής. Αναρωτιέται για τα τίμια και τα μεγάλα. Ο Άγιος Ελευθέριος μας φανερώνει τις δυνατότητες του ανθρώπου. Ο Άγιος έρχεται να μας πεί ότι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να υπερβεί τη θνητότητα και να γίνει Θεός. Ο Άγιος Ελευθέριος εμπιστεύτηκε το Θεό. Τον εμπιστεύτηκε ως τη μόνη αλήθεια. Κοσμημένος με το χιτώνα της Ιερωσύνης και βαπτισμένος στα αίματα του μαρτυρίου αποδεικνύει περίτρανα ότι κανείς δεν μπορεί να μας αφαιρέσει τη ζωή ακόμα και αν μας σκοτώσει, γιατί η αληθινή Ζωή είναι ο Χριστός» .

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο κ. Παύλο που αποδέχθηκε την πρόσκληση και ανέλαβε με χαρά τη διακονία του λόγου, συγχρόνως, ο άγιος Νεαπόλεως υπενθύμισε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ότι μια παλαιά παράδοση, η οποία ανάγει την αρχή της στα χρόνια του Μακαριστού Μητροπολίτου Σιατίστης κυρού Αντωνίου, συνδέει την πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου με τη Μητρόπολη Σιατίστης.

siatisitis-1

siatisitis-2

siatisitis-3

siatisitis-4

siatisitis-5

siatisitis-6

siatisitis-7

siatisitis-8

siatisitis-9

siatisitis-11

siatisitis-12

Εμφανίσεις: 32577
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!