Λαμπρό συλλείτουργο στην Ξάνθη (ΦΩΤΟ)

xanthi-7

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκιποννήσων κ. Ιάκωβος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ξάνθης κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας κ. Κομοτηνής κ. Παντελεήμων.

Να αναφερθεί ότι στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Δημαρχόπουλος Χαράλαμπος, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Κοντός και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Ξάνθης ευχαρίστησε τον Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου Μητροπολίτη Πριγκιποννήσων για την παρουσία του, καθώς και το πνευματικό του παιδί Μητροπολίτη Μαρωνείας που συλλειτούργησαν σήμερα στον περικαλλή Ναό του Αγίου Ελευθερίου.

Να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου τέθηκε και προς προσκύνηση και το τεμάχιο Τιμίου Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα.

 Στη συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Πριγκιποννήσων κ. Ιάκωβος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή των Χριστουγέννων που σε λίγες ημέρες θα γιορτάσουμε.

xanthi-1

xanthi-2

xanthi-3

xanthi-4

xanthi-5

xanthi-6

xanthi-8

xanthi-10

xanthi-9

xanthi-25

xanthi-17

xanthi-18

xanthi-14

xanthi-13

xanthi-15

xanthi-16

xanthi-19

xanthi-24

xanthi-21

xanthi-29

xanthi-22

xanthi-23

xanthi-30

xanthi-34

xanthi-28

xanthi-36

xanthi-35

xanthi-32

xanthi-37

xanthi-38

xanthi-33

Εμφανίσεις: 55963
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!