Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

moteixo-3

Στην Κατακόμβη (ισόγειο Παρεκκλήσιο) του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ελευθέριο, ιερούργησε ανήμερα της μνήμης του αγίου, στις 15 Δεκεμβρίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος με την ευκαιρία αυτή συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Δαμασκ. Al-azrai για την φροντίδα και την επιμέλεια που επέδειξε για την αγιογράφιση και τον εξωραϊσμό της Κατακόμβης και ευχήθηκε ο άγιος Ελευθέριος να φωτίζει τη νεολαία μας και να ελευθερώνει τα παιδιά μας από τους ποικίλους πειρασμούς.

Το πολυπληθές εκκλησίασμα του Διδυμοτείχου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο του αγίου Ελευθερίου, που φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό.

Την παραμονή το εσπέρας, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους άρτους και μίλησε για τη ζωή και το παράδειγμα του αγίου Ελευθερίου, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Ορεστιάδος, του οποίου Παρεκκλήσιο του νοτίου κλίτους είναι αφιερωμένο στον Ιερομάρτυρα.

moteixo-1

moteixo-2

moteixo-4

moteixo-5

moteixo-6

moteixo-7

moteixo-6

moteixo-9

moteixo-10

Εμφανίσεις: 24361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!