Συνάντηση Σχολής Γονέων με θέμα ''Τα δικαιώματα του παιδιού'' στην Κόρινθο

sxol-5

Με επιτυχία  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στην Κροκίδειο Αίθουσα η 4η Συνεδρία της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

Η διακεκριμένη και συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός, κ. Βασιλική Ευστρατιάδου λαμβάνοντας αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού ανέλυσε  με εξαιρετική σαφήνεια και κρυστάλλινο λόγο, το θέμα «Τα δικαιώματα του παιδιού».

Η πλούσια εμπειρία από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε συνάρτηση με την κοινωνική προσφορά της ως Προέδρου της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, αποτέλεσαν τα εχέγγυα για μια άρτια εισήγηση, όπως η σοβαρότητα του θέματος απαιτούσε.

Η κ. Ευστρατιάδου αναφέρθηκε στον μεγάλο Διδάσκαλο - Παιδαγωγό, τον Ιησού Χριστό, ο οποίος περιέθαλπε με περισσή αγάπη τα παιδιά  προτρέποντας τους μαθητές του, να νηπιάζουν στην κακία για να κερδίσουν την Βασιλεία των Ουρανών.

Παρότι στις μέρες μας συνηθίζεται από έκνομα στοιχεία η καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών, υπάρχουν Οργανώσεις όπως η UNICEF ή η UNESCO, που προσφέρουν σημαντικό έργο σε παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία υποφέρουν από έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από στέρηση βασικών καθημερινών αναγκών όπως νερό, φαγητό, ένδυση, από την βία και την παντός είδους εκμετάλλευση.

Την παρουσίαση του θέματος υποστήριξαν με τα αθώα μάτια και τις αγνές ψυχές τους οι μικροί μαθητές της Παιδικής Χορωδίας Κορίνθου,  υπό την καθοδήγηση της κ. Αγγελικής Αγγιστριώτη  τραγουδώντας και απαγγέλλοντας ποιήματα που μιλούσαν για έναν όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Την εκλεκτή προσκεκλημένη ευχαρίστησε εκ μέρους του απουσιάζοντος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, ο υπεύθυνος της Σχολής και Ιεροκήρυκας Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος κλείνοντας την Συνεδρία έκαμε αναφορά στην παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου υπέρ των παιδιών που υποσιτίζονται,  επιδιώκοντας με απόλυτη εχεμύθεια και μέσω της επαφής με τους διευθυντές των Σχολείων την λύση του προβλήματος.

Όλοι θέλουμε να κοιτάμε στα μάτια τα παιδιά, κατέληξε ο π. Άνθιμος και να καθρεπτίζεται  μέσα τους η  ψυχή μας.

Η ψυχή που θα έχουμε προσφέρει για να χαμογελούν όλα τα παιδικά μάτια ανεξαρτήτου χρώματος και φυλής.

sxol-1

sxol-3

sxol-4

sxol-6

Εμφανίσεις: 17740
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!