Χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

0kilk-17

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Την Κυριακή προ των Χριστουγέννων, τελέστηκε η εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Δημητρίου Παπαγεωργίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Η χειροτονία τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο οποίος κατακλείστηκε από ευσεβείς πιστούς του Κιλκίς αλλά και ευρύτερα, συμμετέχοντας σε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του π. Δημητρίου, εκπαιδευτικού, χημικού-μηχανικού, πατέρα επτά παιδιών, που υπηρετεί από μικρό παιδί την Εκκλησία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Γρηγόριος Χαραλαμπίδης, οι Αρχιμανδρίτες π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης και π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος και οι πρεσβύτεροι π. Αναστάσιος Αλεξίου, π. Αθανάσιος Κερμελίδης, π. Κωνσταντίνος Κουτρής και π. Ιάκωνος Δουβαλίδης καθώς και οι ιεροδιάκονοι π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης και π. Ιερώνυμος Λαμπρινάκος.

Ο π. Δημήτριος φανερά συγκινημένος για τη μεγάλη και μοναδική στιγμή της χειροτονίας του στον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, ενώπιον του Σεβασμιωτάτου, του πνευματικού του, των πατέρων, της οικογένειας του, των συναδέλφων, μαθητών και φίλων του, τόνισε μεταξύ των άλλων: «Ο Άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης με φέρνει μπρος στις ευθύνες μου, λέγοντας: «Αξιώνεσαι να γίνεις Λειτουργός του Χριστού και θεωρός των Μυστηρίων. Είσαι οδός και οδηγός. Είσαι πυρφόρο Σεραφείμ, αφού κρατάς τον ζωντανό άνθρακα, και Θρόνος που αναπαύει Αυτόν που βρίσκεται παντού. Επιτελείς στη γη, ότι επιτελούν οι αγγελικές δυνάμεις στον ουρανό, αφού έτσι θέλησε ο Δημιουργός των όλων: να τελείται η ίδια λειτουργία στον ουρανό και στη γη».

Απευθυνόμενος στο σεβαστό εκκλησίασμα, και ζητώντας τις προσευχές σας, δεν βρίσκω άλλα καλύτερα λόγια να πω, παρά εκείνα που χρησιμοποίησε πριν από 16 αιώνες ο ιερός Χρυσόστομος στη δική του χειροτονία: «Αφού υποβληθήκαμε στο ζυγό της ιερωσύνης, τον ισχυρό και βαρύ, χρειαζόμαστε πολλά χέρια ικεσίας, για να μπορέσουμε να αποδώσουμε στο Δεσπότη Χριστό, σώα την παρακαταθήκη που μας εμπιστεύθηκε. Παρακαλέστε λοιπόν να μην συναριθμηθούμε με τους δεσμίους, ούτε με τους συρομένους στο σκότος, αλλά με εκείνους που θα μπορέσουν να επιτύχουν κάποια συγγνώμη, με τη χάρη και τη φιλανθρωπία του Κυρίου Ιησού».

Αναλογιζόμενος τη φράση του Αγίου Γρηγορίου, στην πάλη του με τον Κύριο: «Ήττημαι και την ήτταν ομολογώ!», σας παρακαλώ να εύχεσθε να είναι τέτοιες από δω και μπρος οι ήττες της ζωής μου. Και πάλι σας ευχαριστώ Σεβασμιότατε, για την πρόσκληση που μου απευθύνατε και την τιμή να λάβω από τα χέρια σας το αξίωμα της ιερωσύνης. Ευχαριστώ όλους τους παρόντες πατέρες και τον λαό του Θεού, αλλά και τους δι ευλόγους αιτίες από μακράν ευχομένους: κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς».

Στη δική του προσλιαλιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ απηύθυνε πατρικές νουθεσίες προς χειροτονηθέντα πρεσβύτερο τονίζοντας ότι ο δρόμος του ιερού θυσιαστηρίου είναι ανηφορικός και δύσκολος, με ευθύνες έναντι του Θεού και των ανθρώπων, αλλά με προσωπικό αγώνα, προσήλωση στην τήρηση του θελήματος του Θεού και την ενίσχυση του Επισκόπου, της συζύγου και της οικογένειας θα τα καταφέρει για τη Δόξα και το Μεγαλείο του Θεού.

0kilk-1

0kilk-2

0kilk-3

0kilk-4

0kilk-5

0kilk-6

0kilk-7

0kilk-8

0kilk-9

0kilk-10

0kilk-11

0kilk-12

0kilk-13

0kilk-14

0kilk-15

0kilk-16

0kilk-18

0kilk-19

0kilk-20

0kilk-21

0kilk-22

0kilk-23

0kilk-24

Εμφανίσεις: 50166
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!