5η Συνάντηση της Σχολής Γονέων στην Ι.Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

kor-xmas-5

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 στην «Κροκίδειο Αίθουσα», μέσα σε εορταστικό κλίμα και η 5η Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς Κορίνθου, εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων.

Ο εκλεκτός ομιλητής και εγκρατής Θεολόγος και Νομικός Σύμβουλος της Ι. Μητροπόλεώς κ. Πέτρος Θωμαΐδης ανέπτυξε το θέμα: «Είναι τώρα καιροί για Χριστούγεννα;».

Λαμβάνοντας αφορμή από ένα, διαφορετικό από τα συνηθισμένα, Χριστουγεννιάτικο τραγούδι (σε στίχους του κ. Φοίβου Δεληβοριά) με μια μελαγχολική πλην τρυφερή νότα, που έζησε ένας νέος άνθρωπος σε προσωπικές του στιγμές, μιλώντας για τα δικά του Χριστούγεννα, συνέδεσε το τραγούδι αυτό, που εκφράζει μια απέλπιδη πλην αληθινή πραγματικότητα, με το Κοντάκιο των Χριστουγέννων του Ρωμανού του Μελωδού, ο οποίος έμπλεως Θείου φωτισμού διακηρύττει σ’ αυτό το ποίημά του το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πολλές φορές αυτή η γιορτή που ακόμη μας αγγίζει όλους, τόνισε ο κ. Θωμαΐδης, είναι η καλύτερη ευκαιρία για να δούμε τι είναι αυτό πού θέλουμε πραγματικά, τι μας κάνει ευτυχισμένους και τι είναι αυτό το οποίο η ζωή μας διψά.

Τίποτε άλλο δεν μπορεί να γεμίσει και να ολοκληρώσει την ύπαρξη μας, όσο ο ενσυνείδητος εναγκαλισμός του Θείου Βρέφους και η «εν-χρίστωσή» μας στο μυστήριο της Εκκλησίας.

Την εορταστική αυτή συνάντηση επένδυσε με επίκαιρους ύμνους, κάλαντα και τραγούδια η Χορωδία Ενηλίκων του Πνευματικού Κέντρου Αγ. Νικολάου Κορίνθου υπό την διεύθυνση του χοράρχη κ. Δημητρίου Γαζή.

Κλείνοντας την εορταστική αυτή εκδήλωση ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον ομιλητή με θερμούς λόγους δίνοντας τις δικές του ευχές και προσκαλώντας τους γονείς σε πείσμα των καιρών, να βιώσουν με πίστη το μυστήριο της Θείας Ενανθρωπήσεως, μεταλαμπαδεύοντας στα παιδιά μας τα Ελληνορθόδοξα ήθη και έθιμα, που θέλουν τα Χριστούγεννα παραδοσιακά, οικογενειακά, λιτά και ανθρώπινα με Εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία, για να μη μείνουμε στην κρίση αλλά να βρούμε το αληθινό νόημα της ζωής.

kor-xmas-1

kor-xmas-2

kor-xmas-3

kor-xmas-4

kor-xmas-6

Εμφανίσεις: 17037
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!