Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

kori-4

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014, στην υπόγεια αίθουσα του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Κατηχητικού Σχολείου του Ιερού Ναού.

Τα παιδιά με το δικό τους ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο παρουσίασαν, σε ανάλογη σκηνική παρουσία, ένα επίκαιρο θεατρικό δρώμενο με τίτλο: «Χριστούγεννα με την Κρίση».

Το έργο μετέφερε την θλιβερή κατάσταση της κοινωνίας μας λόγω των διαφόρων μορφών κρίσης, που έχουν ως συνέπεια να ζουν οι άνθρωποι με απελπισία, θλίψεις, οικονομική στενότητα και απογοήτευση για τη ζωή. Η απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων λόγω της οικονομικής κρίσης σύμφωνα με το θεατρικό, ήταν η αιτία να επαναστατήσουν τα παιδιά και με τραγούδια, χορούς και ποιήματα να στήσουν στην «Πλατεία Ειρήνης» την δική τους μεγάλη εορτή για τα Χριστούγεννα. Στο τέλος της παράστασης έστειλαν μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «καμιά κρίση δεν μας πτοεί, το γέλιο δε πληρώνεται, αφού μας έχει χαριστεί από το Θεό».

Με την ολοκλήρωση της παραστάσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, συγκινημένος και ενθουσιασμένος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι: «Εδώ από το υπόγειο του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως της Κορίνθου, γονατίσαμε την κρίση και την αποτελειώσαμε. Αυτά τα παιδιά έστησαν από το τίποτα το δικό τους πανηγύρι και μας γέμισαν χαρά και ελπίδα. Έχοντας πίστη και ελπίδα στο Θείο Βρέφος, που σε λίγες μέρες θα γεννηθεί και με το κεφάλι ψηλά, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε». Ακολούθως, συνεχάρη όλους όσους συνέδραμαν στην εκδήλωση αυτή, τον προϊστάμενο και υπεύθυνο του τομέα νεότητος του Ιερού Ναού Πανοσ. Αρχιμ. κ. Αρκάδιο Ραζνύ, τους Κατηχητές, το ιερατείο και το πολυπληθές ακροατήριο για την παρουσία του και ευχήθηκε σε όλους Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.

Εν συνεχεία, ο π. Αρκάδιος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία Του καθώς και όλους τους παρευρισκομένους. Τέλος μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα σε όλα τα παιδιά.

kori-1

kori-2

kori-3

kori-5

kori-6

kori-7

Εμφανίσεις: 21061
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!