Χριστουγεννιάτικη εορτή ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού (ΦΩΤΟ)

Tser01 DSCN6508

Με μια άρτια, όμορφη και ολοκληρωμένη προσπάθεια, τόσο τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου του Τσεραμιού, όσο και η νεοσύστατη χορωδία της ενορίας Αγίου ΔημητρίουΤσεραμιού, παρουσίασαν το απόγευμα της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2014, τη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Την όμορφη αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, ιεροκήρυκας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και εφημέριος Κοκκινορράχης π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Σπάρτης Πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Σελλασίας π. Νικόλαος Τσέτσεκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών κύριος Βασίλειος Βλαχάκος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμίου κύριος Αντώνιος Τριανταφυλλάκος.

Τα μικρά και μεγάλα κατηχητόπουλα, μέσα από τα σκετς και τα τραγούδια μάς εισήγαγαν στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, ενώ η νεοσύστατη χορωδία του Τσεραμιού, μέσα από τα παραδοσιακά κάλαντα και τα τραγούδια που τραγούδησε, έκανε όλους τους παρευρισκόμενους να θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, εισπράττοντας παράλληλα το θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημά τους.

Στον πρόλογο της εορτής, ο εφημέριος της ενορίας του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της χριστουγεννιάτικης εορτής, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«…σας καλωσορίζουμε στη δεύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή που πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας μας, η οποία στο πρώτο μέρος της περιλαμβάνει σκετς και τραγούδια των παιδιών του κατηχητικού σχολείου μας, υπό την άριστη καθοδήγηση των κατηχητριών τους, κυρίας Φανής Λάζαρη – Κούρου, νηπιαγωγού και υπεύθυνης σχολικών δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και η οποία παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά της, δέχτηκε φέτος να αναλάβει το κατώτερο τμήμα του κατηχητικού σχολείου μας και της πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση, η οποία έχει αναλάβει το ανώτερο τμήμα αυτού και τις οποίες θερμά ευχαριστώ, όπως θερμά ευχαριστώ τόσο τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους, όσο και τα ίδια τα παιδιά που με λαχτάρα προστρέχουν κάθε φορά, στις εβδομαδιαίες κατηχητικές συνάξεις της ενορίας μας.

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής μας, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη νεοσύστατη, μόλις δύο μηνών, χορωδία της ενορίας του Τσεραμιού, της οποίας τη διεύθυνση έχει αναλάβει με ιδιαίτερη χαρά και προθυμία η εν Γυθείω διαμένουσα μουσικός και θεολόγος κυρία Χρύσα Μάνδρου – Φιλιππάκου, την οποία επίσης ολόψυχα ευχαριστώ για τον κόπο στον οποίο υποβάλλεται για όλους εμάς. Ευχαριστίες βέβαια αξίζουν και τα μέλη της χορωδία μας που με πολύ όρεξη και κέφι, συμμετέχουν και σε αυτή την δραστηριότητα της ενορίας μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνω επίσης και προς την προϊσταμένη νηπιαγωγό του 5ου νηπιαγωγείου Σπάρτης κυρία Παναγιώτα Κούτσαρη, για την παραχώρηση των χριστουγεννιάτικων στολών των παιδιών, όπως επίσης και στους κυρίους Τάκη Κούρο και Ντανιέλ Κοντέα για την φωτογραφική κάλυψη της γιορτής μας.

Τέλος, αφού ευχαριστήσω θερμά εσάς Σεβασμιώτατε που με μεγάλη χαρά αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας και μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως πάντα στέκεστε δίπλα στους νέους μας που αποτελούν την απαντοχή της πατρίδας μας, επιτρέψτε μου να απευθύνω ευχαριστίες και προς όλους τους παρευρισκόμενους, κληρικούς και λαϊκούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά και σε αυτό το κάλεσμα της ενορίας μας…»

Λίγο πριν τον επίλογο της γιορτής, και αφού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης δέχτηκε με πολύ αγάπη το χριστουγεννιάτικο δώρο του από τα παιδιά και την ενοριακή χορωδία του Τσεραμιού, παίρνοντας το λόγο και εξ’ αφορμής του σκετς «Τα τέσσερα κεριά», ευχήθηκε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να γίνουμε όλοι άνθρωποι, και να μην χάσουμε ποτέ την ελπίδα μας, μια ελπίδα που ξαναγεννήθηκε στις καρδιές όλων μας με την ταπεινή γέννηση του Χριστού μας.

Επιπροσθέτως, προέτρεψε όλους να φτάσουν στη φάτνη του γεννηθέντος Σωτήρα μας, ενώ επαίνεσε και συνεχάρη από τα βάθη της καρδιάς του τόσο τον εφημέριο, τις κατηχήτριες και τη μουσικό της ενορίας του Τσεραμιού, όσο και όλα τα παιδιά αλλά και τους χορωδούς που έδωσαν την ψυχή τους ώστε να παρουσιαστεί αυτή η όμορφη και μεστή χριστουγεννιάτικων νοημάτων γιορτή!

Μετά την αναμνηστική φωτογραφία, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου, ενώ στην έξοδο προσφέρθηκαν νηστήσιμα γλυκά για όλους, με την ευχή «Καλά Χριστούγεννα» να μεταφέρεται από στόμα σε στόμα και να ζεσταίνει το κρύο και παγωμένο κυριακάτικο πλέον βράδυ.

Tser02 IMG 2764

Tser08 IMG 2826

Tser15 IMG 2913

Tser17 IMG 2942

Tser18 IMG 2950

Εμφανίσεις: 20214
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!