Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα στον Μητροπολίτη Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

kalanta-spartis-1

Με παιδικές φωνές και χορωδίες γέμισε τη παραμονή των Χριστουγέννων το Επισκοπείο στη Σπάρτη.

Τα παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και εορταστικά τραγούδια, έψαλλαν στο Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο κληρικοί και ιερομόναχοι, στρατιώτες του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών, τρόφιμοι του Ασύλου Ανιάτων, Κατηχητικά Σχολεία και ομάδες παιδιών, που αυθόρμητα χτύπησαν τη πόρτα του Επισκοπείου.

Η παραμονή των Χριστουγέννων ξεκίνησε στη Σπάρτη με την Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και τον Εσπερινό της Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου, στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε εορταστική ατμόσφαιρα στο Επισκοπείο, με τον Σεπτό Ποιμενάρχη, όπως συνηθίζεται, να ακούει τα Κάλαντα από όλους όσοι είχαν την καλή διάθεση να τον επισκεφθούν για το λόγο αυτό.

Οι πρώτοι που έψαλλαν τα Κάλαντα στον Σεβασμιώτατο ήταν οι κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία τα μέλη της χορωδίας του ΚΕΕΜ έψαλαν τα κάλαντα και τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια.

Οι στρατευμένοι ολοκληρώνοντας το πρόγραμμά τους ευχήθηκαν χρόνια πολλά στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος με τη σειρά του τους συνεχάρη, τους έδωσε τις πατρικές του ευχές για ευλογημένα Χριστούγεννα, καλή χρονιά και καλό υπόλοιπο θητείας, ενώ ακολούθησε μικρό κέρασμα.

Συγκινητική ήταν η επίσκεψη ομάδας τροφίμων του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης με τη συνοδεία του Διευθυντή του Ιδρύματος π. Ιωάννη Προφύρη και εργαζομένων.

Οι τρόφιμοι έψαλαν τα κάλαντα και στη συνέχεια προσέφεραν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ένα όμορφο δώρο, που οι ίδιοι είχαν φιλοτεχνήσει με τη βοήθεια εκαπιδευτικών του Ιδρύματος.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η παρουσία της μοναχικής κοινότητας της Ιεράς Μονής των Αγιών Τεσσαράκοντα Μαρτύρων με επικεφαλής τον Ηγούμενο π. Εφραίμ, που έψαλλε το απολυτίκιο και το κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων.

Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας δεν έκρυψε τη χαρά του από τις επισκέψεις παιδιών από τα κατηχητικά σχολεία της Ευαγγελίστριας, του Αγίου Σπυρίδωνα Σπάρτης και του Παρορίου.

Ο Ποιμενάρχης μας, αφού συνεχάρη τα παιδιά για τα αγνά τους αισθήματα, τους απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης και τους ευχήθηκε να τους χαρίζει ο Πανάγαθος Θεός υγεία και προκοπή.

kalanta-spartis-2

kalanta-spartis-3

kalanta-spartis-4

kalanta-spartis-5

kalanta-spartis-6

Εμφανίσεις: 23530
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!