Η εορτή των Χριστουγέννων στην Ι.Μ. Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

kiliis-7

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέ κάθε λαμπρότητα καί μεγαλοπρέπεια ἑορτάστηκε ἡ Ἑορτή τῆς Γεννήσεως τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ στόν Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Μεσήμβριας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Πλῆθος κόσμου συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία γιά νά καλωσορίσει τόν ἐν σπαργάνοις τεχθέντα Κύριον ἠμῶν Ἰησοῦ Χριστόν με τον Σεβασμιώτατο να τονίζει μεταξύ των άλλων στο εγκύκλιο σημείωμα των Χριστουγέννων: "Η χαρά της ελεύσεως του Χριστού εις τον κόσμον πλημμυρίζει όχι μόνο τις καρδιές των ανθρώπων αλλά και την φύσιν και την κτίσιν άπασαν. Η χαρά της λυτρώσεως, η οποία ήτο ο πόθος της ξεπεσμένης και καταπτοημένης ανθρωπότητος, έρχεται να συνυπάρξει με τη χαρά της δημιουργίας. Τα ορατά και τα αόρατα δημιουργήθηκαν από τον Θεόν για τον άνθρωπον, το τιμιώτερον «απάντων των ορομένων», και δι' αυτό δεν μπορεί να ξεχωριστεί το ένα από το άλλο αλλά αντιθέτως τα ουράνια συγχαίρουν με τα επίγεια, γιατί και τα επίγεια αγγάλονται με την ευλογία και τη χάρη που στέλνει ο ουρανός."

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο λαμπρούς νέους αναγνώστες, τους Χρήστο και Ευάγγελο Χατζηαναγνώστου, οι οποίοι διακονούν τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Μεσήμβριας και ευχήθηκε ο Γεννηθείς Χριστός να γεμίσει με αγάπη και ευτυχία όλους τους ανθρώπους.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης π. Αρσένιος Ιωάννου και π. Πορφύριος Πασταλίδης, ο εφημέριος του Ι.Ν. οικ. π. Χαράλαμπος Ιακωβίδης και οι ιεροδιάκονοι π. Ιάκωβος Ταλζιγιέ, π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης και π. Ιερώνυμος Λαμπρινάκος.

kiliis-1

kiliis-2

kiliis-3

kiliis-4

kiliis-5

kiliis-6

kiliis-8

kiliis-9

kiliis-10

kiliis-11

kiliis-12

kiliis-13

kiliis-14

kiliis-15

kiliis-16

Εμφανίσεις: 24283
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!