Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως στις φυλακές Διαβατών (ΦΩΤΟ)

nepoli-15

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ιερούργησε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα διασάλπισε –στεντορεία τη φωνή - το νικητήριο παιάνα ότι «Χριστός εγενήθη» και άρα «η νίκη ημών βεβαία εστί».

Η γέννηση του Χριστού, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, θα διαλύσει τα σκοτάδια των αμφιβολιών, των δυσκολιών μας και θα καταυγάσει τη ζωή μας με το Φως της ελπίδας και της χαράς».

Μετά τη Θεία Λειτουργία, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβασμιώτατος επισκέφτηκε το Σωφρονιστικό Κατάστημα των Φυλακών στα Διαβατά . Στο κατάστημα κρατούνται 600 άτομα , 35 εκ των οποίων είναι γυναίκες.

Ο διευθυντής των φυλακών κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος και ο Αρχιφύλακας κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης υποδέχτηκαν φιλοφρόνως το Σεβασμιώτατο με τη συνοδεία του και κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διευκολύνουν την επίσκεψη αγάπης.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου –εντός του χώρου των Φυλακών –προσήλθαν και κοινώνησαν-από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου - όσοι από τους κρατούμενους είχαν ετοιμαστεί και εξομολογηθεί. Μαζί με το αντίδωρο λάμβαναν ως ευλογία και ένα βιβλίο.

Ο Σεβασμιώτατος με πατρική στοργή υπενθύμισε στους τρόφιμους ότι «ο Χριστός , ο ήλιος της Δικαιοσύνης, είναι «Θεός εγγίζων» για τούτο πήρε σάρκα, για να μπορεί να προσεγγίζει εγγύτερα τον καθένα μας.

Έγινε Ένας από εμάς για να ανασύρει, να αναστήσει, με την υπερβολή της αγάπης Του, το καλό που - κάποιες φορές ενταφιασμένο-υπάρχει μέσα μας». Οι τρόφιμοι έκδηλα συγκινημένοι εξέφρασαν δια πολλών την ευγνωμοσύνη τους στο Σεβασμιώτατο , κάποιοι μάλιστα ασπάστηκαν το χέρι του δακρυσμένοι .

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ Βαρνάβας κατευθύνθηκε στο «Σταθμό Αγάπης» του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων για να παρακαθήσει στο καθιερωμένο γεύμα , το οποίο κάθε χρόνο τέτοια μέρα παραθέτει η Ιερά Μητρόπολη για τους άπορους και άστεγους και παντοιοτρόπως αναγκεμένους αδελφούς.

Στο γεύμα, ως συνδαιτημόνας, και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων –Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου.

nepoli-1

nepoli-2

nepoli-3

nepoli-4

nepoli-5

nepoli-6

nepoli-7

nepoli-8

nepoli-9

nepoli-10

nepoli-11

nepoli-12

nepoli-13

nepoli-14

nepoli-16

nepoli-17

nepoli-18

nepoli-19

nepoli-20

nepoli-21

Εμφανίσεις: 31024
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!