Ονομαστήρια Μητροπολίτη Κιλκισίου Εμμανουήλ (ΦΩΤΟ)

emmanouil-14

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Μέσα στο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου εόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία συμμετείχαν ιερείς από την Ι. Μητρόπολη Κιλκίς αλλά και από άλλες Μητροπόλεις.

Με θρησκευτική κατάνυξη και με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νικολάου Ταλζιγιέ απονέμοντας του το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Ο Διάκονος π. Νικόλαος υπηρέτησε επί 11 χρόνια στην Ι. Μητρόπολη Βεροίας και πάνω από 3 στην Ι. Μητρόπολη Κιλκίς, τονίζοντας απευθυνόμενος προς τον Σεβασμιώτατο για τον φόβο που τον διακατέχει ενόψη της συμμετοχής του στο ιερό θυσιαστήριο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους προς όλους όσοι τον στήριξαν στην πορεία του.

Προ της απολύσεως ο εορτάζων Μητροπολίτης χειροθέτησε τους Χρήστο Ντουμανίδη και Αναστάσιο Μπαλταβιά σε αναγνώστες, οι οποίοι διακονούν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δροσάτου.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου από τις ενοριακές Χορωδίες τις Ιεράς Μητροπόλεώς στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου την οποία παρουσίασε ο Αρχιμανδρίτης π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης.

Στην Εκδήλωση ευχές απηύθυναν εκ μέρους του Ιερού Κλήρου ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Πιλιτσόπουλος, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης, ο Διοικητής της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας κ. Νικόλαος Χιονής και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Κιλκίς κ. Βασίλειος Χατζηαποστόλου.

Οι Χορωδίες, από ιεροψάλτες της Ι. Μητροπόλεως υπό την διευθύνση του κ. Γαϊτανίδη, του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του ως άνω Ιερού Ναού κ. Σάββα Ηλιάδη που παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Ευκαρπίας υπό την διεύθυνση του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννου Ξενιτίδη έψαλλαν κάλαντα και ύμνους και τραγούδησαν παραδοσιακά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του πλήθους των συμμετεχόντων πιστών.

Στην εκδήλωση ο Σεβασμιώτατος τίμησε με την ανώτατη διάκριση της Ι. Μητροπόλεως, με το μετάλλιο των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων τον κ. Δήμαρχο και τον κ. Ταξίαρχο για την προσφορά τους στο θεάρεστο έργο της Μητροπόλεως.

Θερμές ευχαριστίες προς όλους εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ, τονίζοντας τα αποθέματα αγάπης και δύναμης που έχουν οι χριστανοί στις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά ενώ μοίρασε δώρα στα μικρά παιδιά.

emmanouil-1

emmanouil-2

emmanouil-3

emmanouil-4

emmanouil-5

emmanouil-6

emmanouil-7

emmanouil-8

emmanouil-9

emmanouil-10

emmanouil-11

emmanouil-12

emmanouil-13

emmanouil-15

emmanouil-16

emmanouil-17

emmanouil-18

emmanouil-19

emmanouil-20

emmanouil-21

emmanouil-22

emmanouil-23

emmanouil-24

emmanouil-25

emmanouil-26

emmanouil-27

emmanouil-28

emmanouil-29

emmanouil-30

emmanouil-31

emmanouil-32

emmanouil-33

emmanouil-34

emmanouil-35

emmanouil-36

emmanouil-37

emmanouil-38

emmanouil-39

emmanouil-40

emmanouil-41

emmanouil-42

emmanouil-43

emmanouil-44

Εμφανίσεις: 61815
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!