Αιτωλίας: ''Να μείνουμε αδούλωτοι και ελεύθεροι από τις ξενοκίνητες επιδράσεις''

kos3

Σήμερα Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.

Στη συνέχεια τελέσθηκε για πρώτη φορά Δοξολογία για την επέτειο της Λύσεως της 1ης Πολιορκίας του Μεσολογγίου, παρουσία της δημοτικής αρχής και αρχών της πόλεως. Έτσι έγινε η έναρξη των Εκδηλώσεων για τη Γιορτή της Ελευθερίας, τα «Ελευθέρια» που θεσπίζονται για πρώτη φορά στο Μεσολόγγι.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς μίλησε στο τέλος της Δοξολογίας για την σημασία του ιστορικού γεγονότος, της Λύσεως της Πρώτης Πολιορκίας, που είχε συμβεί τέτοια ημέρα πριν 192 χρόνια και το παράδειγμα από τους Ηρωικούς Μεσολογγίτες προγόνους μας, που πρέπει να ακολουθήσουμε και εμείς σήμερα επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «….να μιμηθούμε τις αρετές τους και να πάρουμε και εμείς την απόφαση να μείνουμε αδούλωτοι και ελεύθεροι από τις ξενοκίνητες επιδράσεις, από την σκλαβιά που θέλουν πολλοί να μας επιβάλλουν… να μείνουμε Ορθόδοξοι στην καρδιά, Έλληνες αληθινοί που θα αγαπούμε την πατρίδα μας, θα αγωνιζόμαστε για την πρόοδό της, για την ελευθερία της για την ευτυχία της…»

kos1

kos2

kos4

Εμφανίσεις: 21964
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!