Κουρά και Χειροτονία από τον Μητροπολίτη Ξάνθης (ΦΩΤΟ)

koyra-22

Ανήμερα της εορτής των Χριστουγέννων το απόγευμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Ξάνθης κ. Παντελεήμων τέλεσε στην ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών όπου εδρεύει η εκκλησιαστική σχολή της ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης την  κουρά νέου μοναχού του πατρός Νεκταρίου πνευματικού αναστήματος του ιεροκήρυκα και προϊσταμένου του ιερού Μητροπολιτικού ναού  Αρχιμανδρίτη πατρός Ιωακείμ Μούκανου.

Στις 26-12-2014 εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων ιερούργησε στην ιστορική ανδρώα ιερά μονή της Παναγίας Αρχαγγελιωτίσσης Ξάνθης εν συνεχεία τέλεσε την εις Διάκονο χειροτονία του μοναχού πατρός Νεκταρίου όπου έψαλε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών Ξάνθης έτσι  ώστε να τιμήσουν τον νέο διάκονο που μέχρι πρότινος κοσμούσε το αναλόγιο της αγίας φωτεινής Χρύσας και μετέπειτα του ιερού ναού Άγιου Νικολάου Ξάνθης.

Ο νέος Διάκονος  κατάγετε από το Πλωμάρι της Λέσβου κ από 13 ετών βρίσκετε μαθητής της εκκλησιαστικής σχολής Ξάνθης όπου και πλέον εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του στην πόλη μας  και σήμερα είναι φοιτητής της Ανωτέρας θεολογικής σχολής Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβο τόπο καταγωγής του νέου διακόνου ζήτησε την ευχή του ώστε να τελέσει την κουρά και την χειροτονία του νέου διακόνου της μητροπόλεως Ξάνθης.

koyra-1

koyra-2

koyra-3

koyra-4

koyra-5

koyra-6

koyra-7

koyra-8

koyra-9

koyra-10

koyra-11

koyra-12

koyra-13

koyra-14

koyra-15

koyra-16

koyra-17

koyra-18

koyra-19

koyra-20

koyra-21

koyra-23

koyra-24

koyra-25

koyra-26

koyra-27

koyra-28

Εμφανίσεις: 60255
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!