Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Αρναία (ΦΩΤΟ)

agios stefanos arnaias romfea 11

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εόρτασε ο φιλόχριστος Λαός της Αρναίας, το Σάβββατο 27 Δεκεμβρίου 2014, τον προστάτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού και εφόρο της πόλεως, τον Άγιο Στέφανο, πρωτομάρτυρα και Αρχιδιάκονο, συμμετέχοντας ομοθυμαδόν στο λαμπρό αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων συμπαραστατούμενος υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρήτης κ. Θεολόγου, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος καθώς και του οικείου Ποιμενάρχου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου.

Στον κατάμεστο από πιστούς ιστορικό Ναό, ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στο βίο του πρωτομάρτυρος και πρωτοδιακόνου Στεφάνου καθώς και στην δράση του, τονίζοντας: "Ο Άγιος Στέφανος προσέφερε στον Κύριο τη νεότητα του, την παρρησία του, τη διακονία του, την ομολογία του ενώπιον των γραμματέων και των φαρισσαίων, του προσέφερε ότι πολυτιμότερο είχε, το αίμα του, θανατούμενος δια λιθοβολισμού.

Ο Άγιος Στέφανος αποτελεί την απαρχή των Μαρτύρων μας" τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

"Τη νύχτα των Χριστουγέννων άνοιξαν οι ουρανοί και κατέβηκαν οι άγγελοι, υμνούντες και δοξολογούντες τον Θεό, ψάλλοντας το "Δόξα ἐν ὑψιστοις Θεῶ καί επι γης εἰρήνη ἐν ἀνθρώποις εὐδοκία".

Ο Θεός κατέβηκε στη γη για να ανέβει ο άνθρωπος στον ουρανό. Και το βλέπουμε αυτό στη ζωή του Αγίου Στεφάνου που αναφέρεται στις πράξεις των Αποστόλων "'Ιδού ορώ τους ουρανούς ανεωγμένους''.

Από τη γη λοιπόν έβλεπε ανεωγμένους τους ουρανούς. Ο Χριστός μετανάστευσε στη γή, έγινε πολίτης της γής, φίλος, συνοδοιπόρος του ανθρώπου για να κάνει τον άνθρωπο πολίτη του ουρανού" εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Ιερισσού για την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσουν όλοι μαζί τον προστάτη της Αρναίας στο παλλάδιο της Ιεράς Μητροπόλεως, που αναγεννήθηκε εκ της τέφρας το 2005, τον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και αψηφώντας το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του εορτάζοντος Αγίου, συνοδεία του Ιερού Κλήρου, των ιεροψαλτών, της Φιλαρμονικής του Δήμου Αριστοτέλη, του Στρατού και του Λαού, στους κεντρικούς δρόμους της πανέμορφης Αρναίας.

Τα ψάλματα της Ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας απέδωσε κατά θαυμαστό τρόπο ο χορός υπό τον κ. Βασίλειο Κοκκαλιάρη, άρχοντα πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις παρόντες ήταν μεταξύ των άλλων ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Ιωάννης Μίχος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής καθώς και πλήθος πιστών.

agios stefanos arnaias romfea 1

agios stefanos arnaias romfea 2

agios stefanos arnaias romfea 3

agios stefanos arnaias romfea 4

agios stefanos arnaias romfea 5

agios stefanos arnaias romfea 6

agios stefanos arnaias romfea 7

agios stefanos arnaias romfea 8

agios stefanos arnaias romfea 9

agios stefanos arnaias romfea 10

agios stefanos arnaias romfea 12

agios stefanos arnaias romfea 13

agios stefanos arnaias romfea 14

agios stefanos arnaias romfea 15

agios stefanos arnaias romfea 16

agios stefanos arnaias romfea 17

agios stefanos arnaias romfea 18

agios stefanos arnaias romfea 19

agios stefanos arnaias romfea 20

agios stefanos arnaias romfea 21a

agios stefanos arnaias romfea 22

agios stefanos arnaias romfea 23

agios stefanos arnaias romfea 24

agios stefanos arnaias romfea 25

agios stefanos arnaias romfea 26

agios stefanos arnaias romfea 27

agios stefanos arnaias romfea 28

agios stefanos arnaias romfea 29

agios stefanos arnaias romfea 30

agios stefanos arnaias romfea 31

agios stefanos arnaias romfea 32

agios stefanos arnaias romfea 33

agios stefanos arnaias romfea 34

agios stefanos arnaias romfea 35

agios stefanos arnaias romfea 36

agios stefanos arnaias romfea 37

agios stefanos arnaias romfea 38

agios stefanos arnaias romfea 39

agios stefanos arnaias romfea 40

Εμφανίσεις: 59558
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!