Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στον Βόρειο Έβρο (ΦΩΤΟ)

ebros-8

Το ιερό λείψανο του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου υποδέχθηκε ο πιστός λαός του Βορείου Έβρου, την Παρασκευή 26 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. στο Ασημένιο Διδυμοτείχου, όπου ο Ιερός Ενοριακός Ναός τιμάται επ’ ονόματι της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Στεφάνου.

Το ιερό λείψανο εκόμισε εκ της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Νικήσιανης ο Ηγούμενος Αρχιμ. Αθηναγόρας Ρηγανάς και το υπεδέχθη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός  συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Μετά τη υποδοχή ακολούθησε Εσπερινός, ευλογία των άρτων και επίκαιρος ομιλία για το ήθος του Αγίου, από τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος με συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος ιερούργησε την επομένη το πρωί, εις τον αυτό Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας με αφορμή το γεγονός ότι ο Αρχιδιάκονος Στέφανος υπήρξε ο Πρώτος Μάρτυς της πίστεώς μας τόνισε ότι στην Εκκλησία τα οφφίκια δεν είναι ευκαιρία προβολής και εξουσίας αλλά προσφορά, διακονία, θυσία και μαρτυρία.

ebros-1

ebros-2

ebros-3

ebros-4

ebros-5

ebros-6

Εμφανίσεις: 25032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!