Χειροτονία διακόνου στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

diakonos-24

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Σήμερα, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, εις τον απόηχον της κυριωνύμου ημέρας εορτασμού της κατά σάρκα γεννήσεως του Θεανθρώπου Κυρίου Ιησού Χριστού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του υποδιακόνου π. Βαρθολομαίου Τασιούλη (κατά κόσμον Δημήτριου).

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη χαρά του π. Βαρθολομαίου για την είσοδο του στην διακονία του ιερού θυσιαστηρίου συμμετείχαν ο πνευματικός του Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Δεληχρήστος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Αρχιμ. π. Αρσένιος Ιωάννου, οι Αρχιμ. π. Σεραφείμ Δημητρίου, Επιφάνιος Θεοδωρίδης και Νικόλαος Ταλζιγιέ, οι οικ. π. Κωνσταντίνος Μαραγκόζης και Δημήτριος Παπαγεωργίου και οι ιεροδιάκονοι π. Αθανάσιος Αφεντουλίδης και Ιερώνυμος Λαμπρινάκος καθώς πλήθος ευσεβών πιστών.

Ο νεοχειροτονούμενος π. Βαρθολομαίος φανερά συγκινημένος για τη μοναδική στιγμή της ζωής του ενώπιον του Σεβασμιωτάτου, του πνευματικού του πατέρα, της οικογένειας και των φίλων του, τόνισε μεταξύ των άλλων στον χειροτονητήριο λόγο του: "Ανάμικτα συναισθήματα χαράς και λύπης κατ' άνθρωπον, αλλά και φόβου και δέους προς Θεόν, την φρικτήν αυτή ώρα με κατακλύζουν, καθώς νοιώθω την δύναμην, την ενέργεια και την χάριν Του Παναγίου και τελεταρχικού Πνεύματος να με επισκιάζουν, για να αλλοιώσουν και να μεταβάλουν τον ανάξιον και χοικόν άνθρωπον, σε λειτουργόν του Υψίστου. Και η τρεμάμενη φωνή, και τα δάκρυα που κυλούν στο πρόσωπόν μου, δεν οφείλονται σε συναισθήματα που δύναμαι να ονομάσω και να προσδιορίσω, μα σε εκείνα τα οποία μπορεί κανείς να νοιώσει, μόνον όταν ευρίσκεται ενώπιον του Αγίου θυσιαστηρίου και αντιλαμβάνεται πως μέλει να στεφθεί απ' τον αμαράντινον της ιεροσύνης στέφανον. Συναισθήματα απροσδιόριστα, άκτιστα, παρεχόμενα παρά Κυρίου" ευχαριστώντας τους Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτας π. Σεραφείμ Δημητρίου προιστάμενον Ι.Ν. Αγ. Μαρίνης Ηλιουπόλεως, π. Διονυσίο Κατερίνα προιστάμενον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής Μεσογείων, π. Άνθιμο Κωσταράκη προιστάμενον Ι.Ν. Αγ. Ελευθέριου Ξάνθης, π. Βαρθολομαίον Ιατρίδην προιστάμενον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Κομοτηνής, τον Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον π. Κωνσταντίνο Μαραγκόζη εφημέριο του Ι.Ν. Αγ. Χαράλαμπου Λαρίσης, τον πνευματικόν αδελφόν του κ. Παπαγιάννη Βασίλειον διά των ψυχικοπνευματικών συνδρομών και τελευταίον μα πρώτον στην φλεγόμενη καρδιά από αγάπη καρδιά του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Εμμανουήλ για την αδελφική μέριμνα και την πατρική πρόνοια να τον δεχτεί εις την ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανούηλ απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονούμενο μίλησε για τη βαριά ευθύνη της ιεροσύνης έναντι του Θεού και των ανθρώπων, τονίζοντας ότι η διακονία γίνεται ουσιαστική όταν αφήνεται στα χεριά του Χριστού και χαριτώνεται από τη Θεία χάρη Του. "Εύχομαι δύναμη, φωτισμό, υγεία, ενίσχυση, υπομονή και ταπείνωση. Τα δυσκολότερα όμως είναι η υπομονή, η ταπείνωση και η υπακοή και αυτά οδηγούν στην μετάνοια την οποία φοβάται ο διάβολος" είπε και αναφώνησε το "Άξιος" με τη χάρη του Θεού.

diakonos-1

diakonos-2

diakonos-3

diakonos-4

diakonos-5

diakonos-6

diakonos-7

diakonos-8

diakonos-9

diakonos-10

diakonos-11

diakonos-12

diakonos-13

diakonos-14

diakonos-15

diakonos-16

diakonos-17

diakonos-18

diakonos-19

diakonos-20

diakonos-21

diakonos-22

diakonos-23

diakonos-25

diakonos-26

diakonos-27

diakonos-28

diakonos-29

Εμφανίσεις: 47128
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!