Η Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών στην Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

diatajsi-1

Η αρχαιοπρεπής Θ. Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών (ή Διατάξεων) τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας 29 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το εκκλησίασμα απαρτιζόταν από μέλη του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως, κατηχητές, στελέχη πνευματικών κέντρων, ιερόπαιδες, αναγνώστες και φοιτητές που βρέθηκαν στην Κατερίνη για τις εόρτιες διακοπές.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο κείμενο και την ιστορία της αρχαιοπρεπούς αυτής Λειτουργίας που διασώζει προφανώς τον παλαιότερο τρόπο τελέσεως του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ένθερμη και αξιομίμητη πίστη των πρώτων Χριστιανών, που γέννησε την έντονη ανάγκη για συχνή μετάληψη του σώματος και του αίματος του Χριστού και την κοινή προσευχή.

Σύμφωνα με την αρχαία συνήθεια των "Αγαπών" παρετέθη δείπνο σε όλο το εκκλησίασμα.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νέους και τις νέες τις Ιεράς Μητροπόλεως για διάφορα πνευματικά θέματα και μελλοντικές δράσεις του Γραφείου Νεότητος.

diatajsi-2

diatajsi-3

diatajsi-4

diatajsi-5

diatajsi-6

diatajsi-7

diatajsi-8

diatajsi-9

diatajsi-10

diatajsi-11

diatajsi-12

diatajsi-13

diatajsi-14

Εμφανίσεις: 44049
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!