Νεαπόλεως: ''Τη νέα χρονιά να αναλάβουμε συνειδητά το μερίδιο της κοινωνικής μας ευθύνης'' (ΦΩΤΟ)

proto-7

Την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό , ο οποίος τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Κατά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος, τιμώντας την ιερατική διακονία του π. Βασιλείου Κουτσιμανή, του απένειμε το Χρυσό Σταυρό του Γέροντος Διονυσίου.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε δια πολλών την ευαρέσκεια του για την επί 38 χρόνια ευπρόσωπη διακονία του π. Βασιλείου.

Την πρωτοχρονιά, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Μετά την τέλεση της δοξολογίας για τον ερχομό του νέου χρόνου, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα η καινούργια χρονιά να είναι χρονιά ενότητας, δουλειάς και προσευχής.

Προέτρεψε, ακόμα, τους πιστούς με τα εξής λόγια: «τη νέα χρονιά να αναλάβουμε πιο συνειδητά το μερίδιο της κοινωνικής μας ευθύνης και να βάλουμε στόχο να αναπαύσουμε τον αδελφό με το χαμόγελό μας, την έμπονη προσευχή μας, το αληθινό ενδιαφέρον μας. Έτσι, μόνο θα γίνει ο κόσμος μας ένα κομμάτι του Παραδείσου».

Στη συνέχεια, κατά το ειωθός, ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε στο Επισκοπείο τους πιστούς, οι οποίοι ήρθαν να υποβάλουν τα προσκυνήματά τους και να εκζητήσουν την αρχιερατική του ευχή για τη νέα χρονιά.

proto-1

proto-2

proto-3

proto-4

proto-5

proto-6

proto-8

proto-9

proto-10

proto-11

Εμφανίσεις: 30734
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!