Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Κιλκισίου (ΦΩΤΟ)

kilkis1-6

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Το νέο ενιαυτό, αλλά και τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου του Ουρανοφάντορος, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου την πρώτη ημέρα του έτους με κάθε επισημότητα.

Το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Κιλκίς τελέσθηκε ο Όρθρος και ακολούθως η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ με τη συμμετοχή του Αρχιμανδρίτου π. Ιακώβου Ταλζιγιέ, των πρωτοπρεσβύτερων π. Διογένη Λαζαρίδη και Ιακώβου Δουβαλίδη, του οικ. π. Δημητρίου Παπαγεωργίου και των ιεροδιακόνων π. Αθανάσιου Αφεντουλίδη και Βαρθολομαίου Τασιούλη.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλλει η επίσημος Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους παρουσία των ιερέων της πόλεως των Κιλκίς.

Το παρόν έδωσαν ακόμη ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αν. Βεργίδης και Π. Θωμαίδης, εκπρόσωποι του στρατού, της αστυνομίας και της πυροσβεστικής καθώς και άλλων φορέων.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Εμμανουήλ ευχήθηκε τόσο στους τοπικούς άρχοντες όσο και στο λαό καλή και ευλογημένη χρονιά με υγεία και δύναμη για την ενίσχυση του πνευματικού αγώνα.

kilkis1-1

kilkis1-2

kilkis1-3

kilkis1-4

kilkis1-5

kilkis1-7

kilkis1-8

kilkis1-9

kilkis1-10

kilkis1-11

kilkis1-12

kilkis1-13

kilkis1-14

kilkis1-15

Εμφανίσεις: 47366
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!