Πρώτη του έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας (ΦΩΤΟ)

ai-5

Tο πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου όπου κατά τη διάρκεια του κοινωνικού αναγνώσθηκε η εγκύκλιός του, με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας χρονιάς.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, με την παρουσία των τοπικών αρχών, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς ευλόγησε την Βασιλόπιτα στο Δημαρχείο Αγρινίου όπου παρέστησαν ο δήμαρχος, μέλη της δημοτικής αρχής, η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα Σταρακά,  εκπροσώποι Σωμάτων Ασφαλείας, αρχών και φορέων.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε: «Να αξιοποιήσουμε όλοι μας κατά το θέλημα του Θεού το νέο χρόνο όπως ο Μέγας Βασίλειος. Έγινε πρότυπο φιλοπονίας, φιλεργατικότητος και αγιασμένης ζωής και αφενός αναδείχθηκε πανεπιστήμων αφ’ ετέρου δε συγκέντρωσε στον εαυτό του όλες τις αρετές των Αγίων. Εάν και εμείς μιμηθούμε την ζωή του και εν Χριστώ αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας, αληθινά θα επιτύχουμε στη ζωή μας….»

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμάς τόσο ανήμερα όσο και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς βρέθηκε κοντά στην τρίτη ηλικία, στους ηλικιωμένους αδελφούς που εγκαταβιώνουν στα 2 Γηροκομεία του Μεσολογγίου και του Αγρινίου.

Συγκεκριμένα πραγματοποίησε κοινή επίσκεψη με τον Δήμαρχο Ι.Π.Μεσολογγίου στο Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, προκειμένου να δώσουν τις ευχές τους και να στηρίξουν τους 70 γέροντες και γερόντισσες που διαμένουν στο γηροκομείο.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος κ.Κοσμάς επισκέφθηκε και το Γηροκομείο της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χοροστάτησε στην Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στο παρεκκλήσιο του Αγίου Βασιλείου του ιδρύματος και ανήμερα την Πρωτοχρονιά παρουσία του δημάρχου Αγρινίου των τοπικών αρχών, των τροφίμων του ιδρύματος και πλήθους ευσεβούς λαού, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του γηροκομείου μέσα σε μια χαρούμενη εορταστική ατμόσφαιρα.

ai-6

ai-7

ai-8

ai-9

Εμφανίσεις: 34135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!