Υποδοχή Τιμίου Λειψάνου Οσίου Νικηφόρου στα Τρίκαλα (ΦΩΤΟ)

lepros-17

ΤΡΙΚΑΛΑ | ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Μεγάλη ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών αλλά και για την ενορία της Αγίας Κυριακής, της ομώνυμης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, αποτελεί η έλευση αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το οποίο και θα παραμένει ες αεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής προς ευλογία των πιστών της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα το απόγευμα με κάθε μεγαλοπρέπεια κλήρος και λαός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου στα προπύλαια του ναού υποδέχθηκαν το Τίμιο Λείψανο, το οποίο εν συνεχεία μεταφέρθηκε εν πομπή, συνοδεία βρακοφόρων μελών του Συλλόγου Κρητών νομού Τρικάλων, εντός του ναού όπου ξεκίνησε η τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού της εορτής του Οσίου Νικηφόρου που ως γνωστό η εκκλησία τιμά τη μνήμη κατά την 4η Ιανουαρίου.

Στην υποδοχή του Τιμίου Λειψάνου παρέστη και ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης.

Η έλευση του Τιμίου Λειψάνου στην ενορία της Αγίας Κυριακής οφείλεται εν πολλοίς στις άοκνες προσπάθειες του εφημερίου πατρός Παναγιώτου Μίχου ο οποίος ετοίμασε με υποδειγματικό τρόπο τα της εορτής.

Ο Όσιος Νικηφόρος ο επικαλούμενος Λεπρός κοιμήθηκε οσιακά στις 4 Ιανουαρίου 1964 σε ηλικία 74 ετών. Μετά την εκταφή, τα άγια του λείψανα ευωδίαζαν.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος και τα Μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά την επικρατούσα εκκλησιαστική τάξη και παράδοση, δια της υπ' αριθμ. 1046/1-12-2012 Πράξεως προέβησαν στην εγγραφή του Οσίου Νικηφόρου του «Λεπρού», στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

lepros-1

lepros-2

lepros-3

lepros-4

lepros-5

lepros-6

lepros-7

lepros-8

lepros-9

lepros-10

lepros-11

lepros-12

lepros-13

lepros-14

lepros-15

lepros-16

lepros-18

lepros-19

lepros-20

lepros-21

lepros-22

lepros-23

lepros-24

lepros-25

Εμφανίσεις: 66147
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!