Υποδοχή Εικόνας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Ι.Μ. Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

kanaro-9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Την Ιερά Εικόνα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου εκ της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου (του 18ου αιώνα) υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μουριών, το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιανουαρίου 2015.

Με ιδιαίτερες τιμές πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιεράς εικόνας από την κεντρική πλατεία των ακριτικών Μουριών, στα σύνορα με τα Σκόπια, την οποία εκόμισε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δωρόθεος Ζέρβας, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς και εκπροσώπων των τοπικών Συλλόγων της περιοχής.

Παρόντες ήταν μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαντάς και ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης.

Ακολούθησε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία με τον Σεβασμιώτατο να κάνει ιδιαίτερα αναφορά στο Άγιο Δωδεκαήμερο και στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και στην Θεοφανεία του Κυρίου, ευχαριστώντας τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο και τον Αρχιμ. π. Δωρόθεο για την ευλογία της παρουσίας της Ιερής Εικόνας στις Μουριές.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς ευλόγησε την βασιλόπιτα της Ενορίας σε μια όμορφη και σεμνή εορτή, όπου μικροί και μεγάλοι έψαλλαν παραδοσιακά κάλαντα.

Την διοργάνωση των λατρευτικών εκδηλώσεων είχε ο ιερομόναχος π. Χρυσόστομος Αθανασιάδης.

kanaro-1

kanaro-2

kanaro-3

kanaro-4

kanaro-5

kanaro-6

kanaro-7

kanaro-8

kanaro-10

kanaro-11

kanaro-12

kanaro-13

kanaro-14

kanaro-15

kanaro-16

kanaro-17

kanaro-18

kanaro-19

kanaro-20

kanaro-21

kanaro-22

kanaro-23

kanaro-24

kanaro-25

Εμφανίσεις: 71013
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!