Κοπή Βασιλόπιτας στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας (ΦΩΤΟ)

nikaia-vasilopta-5

Την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας έγινε η καθιερωμένη εορταστική Εκδήλωση για την έλευση του νέου έτους και την κοπή της Βασιλόπιττας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και εγκαρδιότητα εκατοντάδες ευλαβείς χριστιανούς των Ενοριών της Μητροπόλεως, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους ιερείς τους συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, άρχοντες του τόπου μας, εκπρόσωποι των δικαστικών αρχών, ο υποδιοικητής του ΟΓΑ, εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και των μικρασιατικών σωματείων.

Στη διάρκεια της Εκδήλωσης χορωδία νέων της Μητροπόλεώς μας απέδωσε επίκαιρους ύμνους.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε προβολή οπτικοακουστικού υλικού με το επιτελεσθέν πολύπλευρο έργο της Μητροπόλεως κατά το έτος 2014.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της φιλανθρωπίας και της νεότητας.

Στον τομέα της φιλανθρωπίας τονίστηκε ότι προσφέρονται καθημερινά από τις Ενορίες της Μητροπόλεως 1600 μερίδες φαγητού, τρόφιμα και χρηματικά βοηθήματα.

Επίσης από το Επισκοπείο ενισχύονται καθημερινά με τρόφιμα, είδη καθαριότητας, ρουχισμό και φάρμακα 3000 άπορες οικογένειες.

Στον τομέα της νεότητας παρουσιάστηκε η φιλοξενία χιλίων και πλέον παιδιών και νέων στην Κατασκήνωση της Μητροπόλεως στη Στεφάνη Βοιωτίας, η οποία ανακατασκευάστηκε πλήρως μετά την πυρκαγιά του 2007 και σήμερα χαρακτηρίζεται πρότυπη και υποδειγματική.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον Σεμ. Μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος αναφέρθηκε στην εικοσαετή αρχιερατική διακονία του Σεβασμιωτάτου κ. Αλεξίου και σε ιδιαίτερα γνωρίσματα της προσωπικότητάς του, όπως η αγάπη, η δυναμικότητα, η εργατικότητα και η ξεχωριστή ευγένεια.

Επίσης μίλησε για την αξία που αποκτά ο χρόνος μέσα στην Εκκλησία όταν αφιερώνεται σε έργα αγάπης. Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευλογία και κοπή της Βασιλόπιττας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος δέχθηκε τις ευχές όλων των παρευρισκομένων κληρικών και λαϊκών για το νέο έτος.

nikaia-vasilopta-1

nikaia-vasilopta-2

nikaia-vasilopta-3

nikaia-vasilopta-4

Εμφανίσεις: 34931
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!