Καισαριανής Δανιήλ: ''Άγιο Βάπτισμα, η Αρχή της εν Χριστώ Ζωής'' (ΒΙΝΤΕΟ)

gkizi-33

ROMFEA.GR | Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Αγίας Φωτεινής Υμηττού λειτούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δανιήλ ο οποίος αναφέρθηκε στην εκκλησιαστική τάξη που ορίζει την Κυριακή προ των Φώτων να αναγιγνώσκεται το πρώτο Κεφάλαιο από το Κατά Μάρκον Ευαγγέλιον που αναφέρεται στο γεγονός της Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού από τον Βαπτιστή Ιωάννη.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι η δημόσια δράση Κυρίου μας άρχισε με την βάπτιση του και παραλλήλισε το γεγονός αυτό με την έναρξη της Εκκλησιαστικής πορείας του ανθρώπου, η οποία εκκινεί με το βάπτισμά του.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι ο άνθρωπος μετά το βάπτισμά του, που συνιστά την πνευματική γέννησή του, μπορεί πλέον να ζει για τον Θεό.

Τέλος αναφέρθηκε και στον διάλογο του Κυρίου με τον Νικόδημο στον οποίο συνέστησε ότι για να μετάσχει κανείς στην ζωή του Θεού χρειάζεται η "άνωθεν" γέννησή του, η εξ' ύδατος και πνεύματος, δηλαδή το βάπτισμα.

Εμφανίσεις: 27076
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!