Κοπή Βασιλόπιτας στο Άσυλο Aνιάτων Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

ania-4

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης, το απόγευμα της Κυριακής 4 Ιανουαρίου 2015 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος.

Ο Διευθυντής π. Ιωάννης Προφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους. Αναφέρθηκε στη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Ίδρυμα στη λειτουργία του, κατάφερε να συνεχίσει να προσφέρει ποιοτική φροντίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας, επισημαίνοντας τη σημαντική βοήθεια αρκετών συμπολιτών μας.

Στη συνέχεια τρόφιμοι απηύθυναν το δικό τους μήνυμα για το νέο έτος στους παρευρισκόμενους, ενώ ακολούθησε πρόγραμμα με κάλαντα και παραδοσιακά τραγούδια από χορωδία υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Ευτυχίας Γεννάδη.

Αμέσως μετά ο Σεβάσμιος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ευλόγησε την πίτα και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Ευχήθηκε η νέα χρονιά να φέρει ό,τι καλό και να διώξει όλες τις δυσκολίες τις οποίες ο άνθρωπος μπορεί να ξεπεράσει μόνο με την αισιοδοξία.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην συμπαράσταση των ευσεβών Χριστιανών λέγοντας χαρακτηριστικά: ‘’Αυτό το χρόνο είχαμε συνταξιδιώτες που στάθηκαν κοντά στο Ίδρυμα και βοήθησαν με τον τρόπο τους. Η έκκλησή μου προς τον κόσμο ήταν φώτιση Θεού διότι είχε ανταπόκριση και όλοι συνέβαλλαν στις δυσκολίες που αντιμετώπισε το Ίδρυμα. Γιατί αυτό που δίνεται από τους ανθρώπους είναι ευλογία Θεού’’.

Ολοκληρώνοντας τον εποικοδομητικό του λόγο ο Σεβασμιώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ομογενείς μας εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του, για την συνεχιζόμενη και συγκινητική συμπαράστασή τους.

Κατά την κοπή της Βασιλόπιτας το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι των ομογενών, το οποίο παρέλαβε η κα Σταματική Βαλιώτη και δέχθηκε ως δώρο μία εικόνα, προσφορά του κοσμηματοπωλείου του κου Νίκου Κρία καθώς και ένα έργο που είχαν φιλοτεχνήσει τρόφιμοι του Ιδρύματος με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Την όμορφη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: οι Βουλευτές κος Αθανάσιος Δαβάκης και κα Φεβρωνία Πατριανάκου, ο Διοικητής ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κος Δημήτριος Μακρής, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Δ. Ευρώτα κος Ηλίας Παναγιωτακάκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης κα Ευδοξία Παπαγεωργίου, πολλοί κληρικοί και πλήθος κόσμου.

ania-1

ania-2

ania-3

ania-5

ania-6

Εμφανίσεις: 28072
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!