Εσπερινός των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (ΦΩΤΟ)

esp kasto-28

Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός των Θεοφανείων, στον καταστόλιστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Καθεδρικός Ναός της πόλεως Καστοριάς στολίστηκε όπως ορίζει η παράδοσή μας, στέλνοντας το μήνυμα της του Χριστού Επιφανείας αλλά και του αγιασμού των υδάτων.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στη μεγάλη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, στη φανέρωση της Αγίας Τριάδος, στη Βάπτιση του Κυρίου Ιησού Χριστού.

Και σημείωσε την ανακαίνιση και ανάπλαση του ανθρωπίνου γένους με την Βάπτιση αναφερόμενος σε μια θαυμάσια ομιλία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου για τον αγιασμό, το νερό που αγιάζει η Εκκλησία μας και παραμένει για πάντοτε άφθαρτο αλλά και διώχνει δαίμονες και θεραπεύει ασθένειες.

Ο Αγιασμός είναι ένα παράθυρο προς τον Ουρανό, μας δείχνει την παρουσία του Θεού που μας αγιάζει αλλά και δώρο του Θεού προς τους ανθρώπους και υπόμνηση προς όλους μας το «Άγιοι γίνεσθε».

Και κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ παροτρύνοντας το λαό του Θεού να προσευχηθούμε και να ζητήσουμε από τον Επιφανέντα Κύριό μας το φωτισμό, τη χάρη και τον αγιασμό Του.

esp kasto-1

esp kasto-2

esp kasto-3

esp kasto-4

esp kasto-5

esp kasto-6

esp kasto-7

esp kasto-8

esp kasto-9

esp kasto-10

esp kasto-11

esp kasto-12

esp kasto-13

esp kasto-14

esp kasto-15

esp kasto-16

esp kasto-17

esp kasto-18

esp kasto-19

esp kasto-20

esp kasto-21

esp kasto-22

esp kasto-23

esp kasto-24

esp kasto-25

esp kasto-26

esp kasto-27

esp kasto-29

esp kasto-30

esp kasto-31

esp kasto-32

esp kasto-33

Εμφανίσεις: 32594
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!