Η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στις Σέρρες

DSC00033

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και πνευματική ανάταση εορτάσθηκε και στις Σέρρες η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Επίκεντρο του λειτουργικού εορτασμού της περιφήμου εορτής στην τοπική μας Εκκλησία απετέλεσε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου ιερούργησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.

Ευθύς μετά την Αρχιερατική θεία Λειτουργία στον κατάμεστο απο τον πιστό λαό Μητροπολιτικό Ναό τελέσθηκε απο τον Σεβασμιώτατο ο Μέγας Αγιασμός.

Η κατάδυσις του τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στην πόλη των Σερρών πραγματοποιήθηκε απο τον Σεβασμιώτατο λίγο αργότερα στην τεχνητή λίμνη της κοιλάδος των Αγίων Αναργύρων με την συμμετοχή συνόλου του ιερού κλήρου της πόλεως, των βουλευτών, του Δημάρχου Σερραίων, των λοιπών στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της πόλεως και του Νομού και μέγα πλήθους του λαού που είχε κατακλύσει περιμετρικά την λίμνη, παρά το δριμύ ψύχος.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος αρκετοί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά της λίμνης και ανέσυραν τον τίμιο Σταυρό. Σε όλους ο Σεβ. χάρισε μαζί με την ευλογία του και μία εικόνα της Παναγίας μας.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο νοτιότερο τμήμα της εκκλησιαστικής μας επαρχίας, την Ασπροβάλτα όπου πραγματοποίησε την κατάδυση του τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Στρυμωνικού κόλπου με την συμμετοχή του ιερού κλήρου, βουλευτών του Νομού Θεσσαλονίκης, των τοπικών αρχόντων και του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Και εφέτος αρκετοί τολμηροί κολυμβητές κολύμβησαν στα κρύα νερά της θαλάσσης για να ανασύρουν τον τίμιο Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του Σεβ. Ποιμενάρχου μας ο οποίος και ευχήθηκε σε όλους , χρόνια πολλά, ευλογημένα , φωτισμένα και άγια.

serres4

serres5

serres3

serres1

serres2

Εμφανίσεις: 36250
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!