Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος (ΦΩΤΟ)

itea-1

ROMFEA.GR | Με Ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκαν τα άγια Θεοφάνεια στην Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος και συγκεκριμένα στην Πόλη της Ιτέας.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Νικόλαο Παρασκευά και τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως π. Χρύσανθο Καρατζαφέρη, τη συμμετοχή πλειάδας χριστιανών, της Βουλευτού του Νομού, του Αντιπεριφερειάρχου, του Δημάρχου Δελφών, και των προϊσταμένων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στο σύντομο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος, αναφέρθηκε στον φωτισμό του Αγ. Πνεύματος και την ανάγκη που τον έχει σήμερα η ανθρωπότητα.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως από όμορες Ενορίες, τελέστηκε ο Αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού υπό του Σεβασμιωτάτου στον κεντρικό Λιμενοβραχίονα της Πόλεως.

itea-5

itea-2

itea-3

itea-4

itea-6

Εμφανίσεις: 40507
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!