Η εορτή των Θεοφανείων στα Κύθηρα (ΦΩΤΟ)

kithira-24

Με την προσήκουσα λαμπρότητα εόρτασαν τα Κύθηρα τη Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Ο κ. Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους, μέλη του Δ.Σ. και εκπροσώπους Αρχών του τόπου παρακολούθησαν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Εσταυρωμένου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο λιμένα Καψαλίου όπου έγινε η επίσημη τελετή καθαγιασμού των υδάτων κατά την οποία τα σκάφη των αλιέων της περιοχής απέδωσαν τις καθιερωμένες τιμές.

Αντίστοιχες τελετές ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα τελέστηκαν από τον Σεβασμιώτατο και στους παραλιακούς οικισμούς του Αυλέμωνα, του Διακοφτίου (κύριο λιμάνι του νησιού) και της Αγ. Πελαγίας, στις οποίες παρέστη ο κ. Δήμαρχος με τους Αντιδημάρχους και μέλη του Δ.Σ.

Κατά το Κήρυγμά του στο εκκλησίασμα που παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τις τελετές ρίψης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε να υπάρχει φωτισμός στη ζωή όλων των χριστιανών και τόνισε τη σημασία της εορτής των Θεοφανίων όπως την αναλύουν οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.

kithira-12

kithira-14

kithira-22

kithira-25

kithira-26

kithira-28

kithira-29

kithira-34

kithira-35

kithira-36

kithira-37

kithira-39

kithira-42

kithira-43

kithira-10

Εμφανίσεις: 37356
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!