Τα Άγια Θεοφάνεια στην Ι.Μ. Σπάρτης

n5

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκαν σε όλη τη Χώρα τα Άγια Θεοφάνεια.

Στην Ιερά Μητρόπολή μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό Αγίας Τριάδος στη Νεάπολη.

Ακολούθησε η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού και αμέσως μετά ο Σεπτός Ποιμενάρχης απηύθυνε στο εκκλησίασμα πατρικά λόγια αγάπης.

Στη συνέχεια σχηματίσθηκε πομπή προπορευόμενης της Φιλαρμονικής της Τοπικής Κοινότητας Νεαπόλεως, η οποία κατέληξε στην προκυμαία, όπου έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Παρά το δριμύ ψύχος, στη θάλασσα βούτηξαν, όπως επιτάσσει το έθιμο, πέντε τολμηροί νέοι της περιοχής, για να δεχθούν τη Θεία ευλογία.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, η Βουλευτής Λακωνίας κ. Φεβρωνία Πατριανάκου και ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης.

Να σημειώσουμε ότι μετά το πέρας της θρησκευτικής τελετής, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Τοπικής Κοινότητας Νεαπόλεως, ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε για τον ίδιο λόγο σε εκδηλώσεις δύο Ιδρυμάτων της τοπικής Εκκλησίας: του Γηροκομείου Νεαπόλεως ‘’ο Άγιος Αθανάσιος’’ και του Γηροκομείου Ελίκας ‘’ο Άγιος Χαράλαμπος’’.

Φωτο: Ποτούλα Φαρλέκα - Παναγιώτη Σταθάκη

n8

Εμφανίσεις: 32683
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!