Η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου στην Ι.Μ. Κερκύρας

pro-1

«Η Εκκλησία, έχοντας ως πρότυπο την στάση του Προφήτου Προδρόμου, μας ζητά να ακολουθήσουμε την οδό του Κυρίου, οδό μετανοίας και επίγνωσης της ευθύνης μας έναντι της κοινωνίας μας», τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος στην προσφώνησή του προς το πυκνό εκκλησίασμα το οποίο συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 7 Ιανουαρίου 2015 στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου πόλεως Κέρκυρας.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από όλους, άρχοντες και αρχόμενους, να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι της κοινωνίας και να ακολουθήσουν την οδό της αληθείας, την οποία ο άγιος Ιωάννης κατέδειξε τόσο βαπτίζοντας τον Κύριό μας όσο και με τη σύνολη ζωή του.

Στην Θεία Λειτουργία τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ενώ παραβρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, προς τον οποίο ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος.

pro-2

Εμφανίσεις: 36539
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!