Στο Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» ο Νεαπόλεως Βαρνάβας (ΦΩΤΟ)

pathiseon-12

Το Θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων «Άγιος Παντελεήμων» επισκέφτηκε, ύστερα από πρόσκληση της διοικήτριας κ. Συλβάννας Καρασαββίδου, το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίττα και ευχήθηκε στους εργαζόμενους και στους φίλους του Ιδρύματος να συνεχίσουν με διάθεση θυσιαστικής προσφοράς το όμορφο έργο εντός του θεραπευτηρίου. Το Σεβασμιώτατο συνόδευε η Γυναικεία Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» αποδίδοντας παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ στην Ευξεινούπολη.

Τη διακονία του λόγου είχε ο π. Κωνσταντίνος Φουντουκίδης, ο οποίος με τρόπο παραστατικό ιχνογράφησε τη μορφή και το βίο του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ο ομιλητής επικεντρώθηκε στον αναστάσιμο χαιρετισμό του αγίου Σεραφείμ «Χριστός ανέστη , χαρά μου» παροτρύνοντας το εκκλησίασμα να ζεί και να προχωρά στη ζωή με την ελπίδα της ανάστασης .

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του Ναού π. Λέοντα Εφραιμίδη για την επιμελημένη ετοιμασία της Πανήγυρης και αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον κ. Ιβάν Σαββίδη, με την οικονομική βοήθεια του οποίου ολοκληρώθηκε ο σκελετός του Ναού.

Παρόντες ήταν ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Ορφανός, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης βουλευτές και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

pathiseon-1

pathiseon-2

pathiseon-3

pathiseon-4

pathiseon-5

pathiseon-6

pathiseon-7

pathiseon-8

pathiseon-9

pathiseon-10

pathiseon-11

pathiseon-13

pathiseon-14

pathiseon-15

pathiseon-16

pathiseon-17

pathiseon-18

Εμφανίσεις: 33142
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!