Νεαπόλεως Βαρνάβας: ''Να κρατούμε ο ένας το χέρι του άλλου'' (ΦΩΤΟ)

gevma-15

Στην κατακόμβη του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Εύοσμο μια πολύ όμορφη βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 150 σιτιζόμενοι.

Όπως τόνισε ο π. Γεώργιος Μίλκας, προϊστάμενος του Ναού, ο αοίδιμος Μητροπολίτης Διονύσιος αποκαλούσε «καλή βραδιά», τη βραδιά, όπως την αποψινή, κατά την οποία παρατίθετο γεύμα στους απόρους που σιτίζονταν στο Ναό.

Ο π. Γεώργιος θύμισε ακόμα στους συνδαιτυμόνες ότι στις 20 Οκτωβρίου 2013, σ' ένα παρόμοιο γεύμα, συνέβη κάτι το πρωτοποριακό και μοναδικό: η Α.Θ.Π ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρακάθησε και συνδείπνησε με τους αναγκεμένους αδελφούς του συσσιτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στον Εύοσμο ετοιμάζονται καθημερινά και προσφέρονται στο συσσίτιο 420 μερίδες φαγητού.

Την «καλή βραδιά» ομόρφηναν με την παρουσία τους η Νεανική Ορχήστρα του Ναού και τα δύο τμήματα χορευτικών τμημάτων, τα οποία χόρεψαν με εξαιρετική δεξιοτεχνία παραδοσιακούς χορούς.

Μέσα στη γιορταστική ατμόσφαιρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας κλήθηκε να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα και να ευχηθεί.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση και ενθουσιασμό τα εξής: «αυτό το γιορτινό τραπέζι κλείνει τον εορταστικό κύκλο και συγχρόνως γίνεται η απαρχή μιας νέας χρονιάς διακονίας. Να θυμόμαστε ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από το Θεό για να αγαπάμε και να παίρνουμε δύναμη ο ένας από τον άλλον. Η δυσκολία που βιώνουμε τώρα ως έθνος θα περάσει, όπως πέρασαν και οι άλλες. Εμείς να μείνουμε εδώ. Να κρατούμε ο ένας το χέρι του άλλου. Να ζούμε με τη δύναμη της προσευχής. Να κάνουμε τις συναντήσεις μας τραγούδι χαράς και χορό.»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον Υπουργό Μακεδονίας - Θράκης κ. Γ. Ορφανό να χαιρετήσει καθώς και το Δήμαρχο Εύοσμου – Κορδελιού κ Π. Σούλα.

Ακολούθως, κλήθηκε στο βήμα ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Βοστόνης κ. Michael Sintros, ο οποίος τόνισε τους ισχυρούς αδελφικούς, με τους οποίους συνδέονται οι δύο Ιερές Μητροπόλεις: Βοστόνης και Νεαπόλεως.

Η «καλή βραδιά» έκλεισε με τη διανομή δώρων και κερασμάτων.

gevma-1

gevma-2

gevma-3

gevma-4

gevma-5

gevma-6

gevma-7

gevma-8

gevma-9

gevma-10

gevma-11

gevma-12

gevma-13

gevma-14

gevma-16

gevma-17

gevma-18

gevma-19

gevma-20

gevma-21

gevma-22

gevma-23

Εμφανίσεις: 29926
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!