Κυριακή μετά τα Φώτα στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου (ΦΩΤΟ)

metaxades

Την ιστορική και παραδοσιακή κωμόπολη των Μεταξάδων επισκέφθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός την Κυριακή μετά τα Φώτα, 11 του μηνός Ιανουαρίου ε.ε., όπου και ιερούργησε.

Ο Ενοριακός Ναός Προφήτου Ηλιού ήταν κατάμεστος από πιστούς, που προσήλθαν για να υποδεχθούν τον Ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία αυτή στο τέλος της Θείας Λειτουργίας παρουσίασε το νέο Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αρναουτίδη, ο οποίος ανέλαβε παράλληλα καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου στην περιφέρεια του τέως Δήμου Μεταξάδων.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης, η Αντιδήμαρχος Μεταξάδων Σούλα Πουργιάζη, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρ. Κισσούδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μεταξάδων Ηλ. Μιργκιζούδης και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου της κωμοπόλεως.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μεταξάδων, στην παρακείμενη αίθουσα του Συλλόγου.

Με την ευκαιρία αυτή εξήρε το έργο και την προσφορά του Συλλόγου για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της κωμοπόλεως και συνεχάρη τις γυναίκες που τον στελεχώνουν και τους νέους με τις νέες που πλαισιώνουν τις πολιτιστικές δραστηριότητές του.

metaxades-5

metaxades-7

metaxades-9

metaxades-10

metaxades-14

metaxades-18

metaxades-20

Εμφανίσεις: 30206
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!