Νεαπόλεως: ''Όλοι έχουμε ευθύνη να εμπνέουμε το λαό του Θεού'' (ΦΩΤΟ)

neapoleos-1

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε Αγιασμό στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους Δημάρχους και στους Δημοτικούς Συμβούλους επεσήμανε τα εξής:

''Γνωρίζω τον αγώνα και τον κόπο σας. Στους δύσκολους αυτούς καιρούς πρέπει να είμαστε ενωμένοι και δυνατοί ,γιατί εύκολα σπάει μια βέργα παρά ένα δεμάτι από βέργες. Να παραμερίσουμε τα μικρά και να διεκδικήσουμε τα μεγάλα. Η Εκκλησία είναι εδώ για να μας αναπαύει. Είναι ο άμεσος συνεργάτης σας''

Παρόντες ήταν οι Δήμαρχοι των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Νεάπολης-Συκεών, Χαλκηδόνας, Παιονίας, Εδέσσης, Πέλλας, Βισαλτίας, Εμμανουήλ Παππά, Ηράκλειας, Σιντικής, Νέας Προποντίδας, Παύλου Μελά, Αλεξάνδρειας, Καλαμαριάς, Ωραιοκάστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη, Κορδελιού-Εύοσμου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα «Ξενία» της Ιεράς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε η πρώτη ιερατική σύναξη του νέου έτους.

Ο Σεβαμιώτατος στην ομιλία του τόνισε τη χαρά του ,γιατί η πρώτη σύναξη ήταν κληρικολαϊκή δηλαδή προσήλθαν σε αυτήν και οι λαϊκοί συνεργάτες των ενοριών οι οποίοι απαρτίζουν τις επιτροπές των αντιαιρετικών ομάδων.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε το χρέος όλων κληρικών και λαϊκών συνεργατών απέναντι στο πλήρωμα της Εκκλησίας: «Όλοι , είπε, έχουμε ευθύνη να εμπνέουμε το λαό του Θεού , να διδάσκουμε με το χαμόγελο , το ήθος, την ευγένεια μας, με απώτερο σκοπό να μορφώνεται ο Χριστός στις ψυχές όλων και να προάγεται η ενότητα της Εκκλησίας».

Αφού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα, κάλεσε στο βήμα τον κ. Λάμπρο Σκόντζο , θεολόγο, μέλος της Αντιαιρετικής Επιτροπής των Ιερών Μητροπόλεων Πειραιώς και Καισαριανής.

Ο κ. Σκόντζος με γλαφυρότητα και επιστημονική κατάρτιση, αντλώντας στοιχεία από το γνήσιο λόγο των Πατέρων της Εκκλησίας, ανέπτυξε το θέμα: «Γνήσιες και Νόθες Εμπειρίες του Αγίου Πνεύματος».

neapoleos-2

neapoleos-3

neapoleos-4

neapoleos-5

neapoleos-6

neapoleos-7

neapoleos-8

neapoleos-9

neapoleos-10

neapoleos-11

Εμφανίσεις: 28571
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!