Εορτή Αγίου Γεωργίου εξ Ιωαννίνων στα Ηπειρώτικα

exionan

Με πολύ μεγάλη την συμμετοχή των ευσεβών χριστιανών εορτάσθηκε στην πανηγυρίζουσα ενορία του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου, του εν Ιωαννίνοις, στα Ηπειρώτικα Λάρισας, η ιερά μνήμη του ενδόξου Νεομάρτυρος των Ιωαννίνων, Αγίου Γεωργίου στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2015.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, ο οποίος ευχήθηκε σε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα την χάρη και την ευλογία του Αγίου των Ιωαννίνων και καλοσώρισε δια θερμών λόγων στην πόλη μας την νέα σχολική σύμβουλο Θεολόγων κ.Φωτεινή Σταλίκα, καταγομένη εκ της πόλεως των Ιωαννίνων.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π.Ραφαήλ, ο οποίος μίλησε με θέρμη για την μαρτυρία και το μαρτύριο του νέου αυτού Αγίου της Εκκλησίας, καθώς και για την παρρησία με την οποία πάλεψε έναντι των δημίων και έγινε γνήσιος, άγιος ουρανοπολίτης και για την παρρησία ακόμη, με την οποία δέεται και τώρα μπροστά στο ουράνιο θυσιαστήριο για όλους εμάς, τους εκζητούντας την χάρη και την ευλογία του Αγίου Θεού.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία και η ακολουθία του υψώματος.

exioan1

exionan2

exionan3

Εμφανίσεις: 39637
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!