Κοπή Βασιλόπιτας Φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων της Ι.Μ. Χαλκίδος

kopi-1

Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιανουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα τριών δραστήριων φιλανθρωπικών φορέων της Ιεράς Μητροπόλεως: α) του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, β) της Εθελοντικής Διακονίας Κατ' Οίκον και γ) της Εθελοντικής Διακονίας Ασθενών στο Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλοεως Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου και οι συντονιστές Κληρικοί των αναφερθέντων φιλανθρωπικών φορέων, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Κωνσταντίνος Βράκας, η Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ευβοίας κ. Αγγελική Γερογιάννη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ευβοίας κ. Ευστράτιος Καρλατήρας, η Πρόεδρος του παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού στη Χαλκίδα κ. Καίτη Λυμπερίου, η Προϊσταμένη του Νοσηλευτικού Προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδος κ. Ευρυδίκη Δεληγιώργη και πλήθος ιατρών, φαρμακοποιών, εθελοντριών και εθελοντών του κάθε τομέα.

Ο Σεβασμιώτατος μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας ανέπεμψε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η ζωή του χριστιανού περιγράφεται με δύο λέξεις: την φιλοθεΐα και την φιλανθρωπία και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους παρισταμένους την κάθε μορφή προσφοράς τους και συζήτησε μαζί τους.

ΚΟΠΗ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΒΟΕΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΑ»

Το βράδυ της Δευτέρα 19ης Ιανουαρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως (κτίριο οικογενείας Αγγ. Πνευματικού), συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη – Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, όπου ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Συλλόγου Ευβοέων Φίλων του Αγίου Όρους «Παναγία η Πορταΐτισσα», ο οποίος στεγάζεται στο χώρο αυτό της Ι. Μητροπόλεως και δραστηριοποιείται υπό την άμεση ευλογία του Σεβασμιωτάτου.

Μετά την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε επίκαιρη ομιλία με θέμα «Το νέο κλέος του Αγίου Όρους, ο Όσιος Παΐσιος», μετά το πέρας της οποίας ακολούθησαν ερωτήσεις από τα μέλη του Συλλόγου και πλούσιος εποικοδομητικός διάλογος.

Μετά την ομιλία, με τις φροντίδες του Προέδρου του Συλλόγου κ. Ιωάννου Μαυρομάτη παρατέθηκε δείπνο για όλους τους παρισταμένους.

kopi-2

kopi-3

kopi-4

kopi-5

Εμφανίσεις: 26263
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!