Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως βάπτισε το 10ο παιδί οικογένειας (ΦΩΤΟ)

vaftisi-12

Το δέκατο παιδί του ζεύγους Μιχαήλ και Πλουμιστής Τσακιρίδη βάπτισε το απόγευμα της Κυριακής 25 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας στον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, στη Νεάπολη.

Ο νεοφώτιστος πήρε το όνομα του σύγχρονου αγίου της εποχής μας, οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς την πολύτεκνη οικογένεια και υπογράμμισε με έμφαση ότι «η Εκκλησία μας υποδέχεται ένα νέο μέλος, το μικρό Πορφύριο.

Ο οποίος πολιτογραφείται από σήμερα στα δημοτολόγια της Πολιτείας και κυρίως στα δημοτολόγια του Ουρανού.

Η πολιτογράφηση στη Βίβλο του Ουρανού για να γίνει πραγματικότητα προϋποθέτει άσκηση και κοινωνία με το Χριστό. Ο Πορφύριος βαπτίστηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδος, μυρώθηκε, χρίσθηκε.

Η Εκκλησία τον προίκισε με τα δώρα του Αγίου Πνεύματος και τον κατέστησε έτσι ικανό να αντιμετωπίζει τις μεθοδείες του πονηρού εχθρού και να κατάγει νίκες υπέρ της αγάπης του Χριστού».

Παρών στην τέλεση του Μυστηρίου της Βάπτισης ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης ο κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

vaftisi-1

vaftisi-2

vaftisi-3

vaftisi-4

vaftisi-5

vaftisi-6

vaftisi-7

vaftisi-8

vaftisi-9

vaftisi-10

vaftisi-11

vaftisi-13

vaftisi-14

Εμφανίσεις: 40306
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!