Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Καστορίας (ΦΩΤΟ)

kastorias-13

Εκδήλωση προς τιμή των τριών μεγάλων φωστήρων, Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Εφόρων της Παιδείας και των Γραμμάτων, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, εχθές Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος Καστοριάς.

Έτσι, το απόγευμα τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή Κληρικών της Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών.

Παράλληλα, προς τιμή των εκπαιδευτικών της περιοχής μας, όπως κάθε χρόνο, η Ιερά Μητρόπολή μας τίμησε και βράβευσε με το Σταυρό του Αγίου Μηνά, συνταξιοδοτηθέντες εκπαιδευτικούς για την προσφορά τους στα εκπαιδευτήρια της Πατρίδος μας.

Προσκεκλημένη ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κα Δήμητρα Κούκουρα, η οποία ανέπτυξε το θέμα «Γιατί τιμούμε τους Αγίους σήμερα».

Τέλος, ακολούθησε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας και ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε όλους ευλογίες.

kastorias-1

kastorias-2

kastorias-3

kastorias-4

kastorias-5

kastorias-6

kastorias-7

kastorias-8

kastorias-9

kastorias-10

kastorias-11

kastorias-12

kastorias-14

kastorias-15

kastorias-16

kastorias-17

kastorias-18

kastorias-19

Εμφανίσεις: 21032
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!