Κοπή Βασιλόπιτας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Θεσσαλονίκης

basilopita-1

Την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προσκλήθηκε και ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης.

Στην κοπή της βασιλόπιτας παρόντες ήταν ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Γ Καρατάσιος, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, οι υπεύθυνοι των εκπαιδευτικών θεμάτων και πολλοί εκπαιδευτικοί.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το υψηλό αγαθό της κατάκτησης της Παιδείας καθώς και τη βαρύτητα του έργου του εκπαιδευτικού και ευχήθηκε σ όλους μια χρονιά μεστή μορφωτικών και ανθρωπιστικών αγαθών, τα οποία όμως θα καταυγάζονται από το Φώς του Ευαγγελίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Γυμνασίου Διαβατών προσκεκλημένος από το Διευθυντή κ. Α. Γαλάρα και το σύλλογο των καθηγητών.

Την εορταστική ατμόσφαιρα ενίσχυσαν οι μαθητές της σχολικής χορωδίας αποδίδοντας επίκαιρους ύμνους.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος, προσκλήθηκε να επισκεφτεί και να ευλογήσει την πρωτοχρονιάτικη πίτα σε έναν τραχύ χώρο διακονίας του κοινωνικού συνόλου, στο νεκροτομείο Δ. Θεσσαλονίκης.

basilopita-2

basilopita-3

basilopita-4

basilopita-5

basilopita-6

basilopita-7

basilopita-8

basilopita-9

basilopita-10

basilopita-11

basilopita-12

basilopita-13

Εμφανίσεις: 17896
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!