Εσπερινός του Οσίου Δημητρίου του Καππαδόκου (ΦΩΤΟ)

kapadokes-1

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Δημητρίου του εκ Μιστί της Καππαδοκίας στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως.

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρούπολης τελέστηκε Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κ. Τιμοθέου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ καθώς και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Ανθίμου.

Στο μεστό του λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Τιμόθεος αναφέρθηκε στην έναρξη του Τριωδίου και στην πνευματική οδό που ανοίγεται μπροστά μας και μας καλεί η Εκκλησία να ακολουθήσουμε.

Ο Ποιμενάρχης της Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος εξέφρασε τη χαρά του για την συμμετοχή των Αρχιερέων καθώς και του ευσεβούς λαού στον λαμπρό εορτασμό προς τιμήν του Οσίου Δημητρίου, τα λείψανα του οποίου μετέφεραν από το Μιστί της Καππαδοκίας της Μ. Ασίας οι πρόγονοι στη νέα πατρίδα τον Έβρο, τονίζοντας τη βαθιά τους πίστη και την μεγάλη τους αγάπη για τα ιερά της Ορθοδοξίας.

Παρόντες μεταξύ των άλλων ήταν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευ. Λαμπάκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων κ. Θ. Ισακίδης.

Ακολούθησε εκδήλωση προς τιμήν του Οσίου Δημητρίου στην Καππαδοκική Εστία με ομιλητή τον ιστορικό και θεολόγο Ιωάννη Σιδερά.

kapadokes-2

kapadokes-3

kapadokes-4

kapadokes-5

kapadokes-6

kapadokes-7

kapadokes-8

kapadokes-10

kapadokes-9

kapadokes-11

Εμφανίσεις: 33390
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!