Νεαπόλεως: ''Η προσευχή αποτελεί το θερμόμετρο της ψυχής'' (ΦΩΤΟ)

neapol-7

Στον Άγιο Αθανάσιο των αγρών ιερούργησε την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από την παραβολή του Τελώνη και του Φαρισαίου επικεντρώθηκε και ανέπτυξε δύο βασικές έννοιες :την προσευχή και τη μετάνοια.

Ορίζοντας την προσευχή ο Σεβασμιώτατος είπε ότι αποτελεί το θερμόμετρο της ψυχής. Είναι πραγματικά το δώρο του Θεού στον άνθρωπο.

Μόνον όταν η ψυχή ανοίγει δια της προσευχής στο Θεό μπορεί να ανοίξει και να αγκαλιάσει αγαπητικά και τον άλλο άνθρωπο, τον πλησίον. Αναφερόμενος στη μετάνοια είπε ότι είναι η γνώση και η ομολογία της αστοχίας μας.

Μετάνοια = μια κίνηση υπέρβασης του εαυτού μας σε μια εποχή που υπερμέτρως υπερασπίζεται και προβάλλει την αυτοδικαίωση.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας τέλεσε αγιασμό και διάβασε ευχές για την ευλογία των καρπών της γης, όπως ορίζει η μνήμη του - σήμερα εορταζομένου - Αγίου Τρύφωνος.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού των θυρανοιξείων στο νεόδμητο ναϋδριο του Αγίου Τρύφωνος εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου.

Στον αύλιο χώρο του Ναού φοιτήτριες- μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος» σκόρπισαν μελωδικές νότες ...

neapol-1

neapol-2

neapol-3

neapol-4

neapol-5

neapol-6

neapol-8

neapol-9

neapol-10

neapol-11

neapol-12

neapol-13

neapol-14

neapol-15a

neapol-16

neapol-17

neapol-18

neapol-19

neapol-20

Εμφανίσεις: 22749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!