Εκδήλωση για τους Νεομάρτυρες στην Ιερά Μητρόπολη Σερρών

neomartires

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 250 ετών από την γέννηση του νεομάρτυρος Αγίου Νικήτα του Σερραίου, η Ιερά Μητρόπολη Σερρών αφιέρωσε το 2015 ως έτος Νεομαρτύρων.

Στα πλαίσια διαφόρων εκδηλώσεων που έχουν προγραμματισθεί με αποκορύφωμα την έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου η πρώτη εκδήλωση αυτής της σειράς με ομιλητή τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και πρώην Κοσμήτορα κ. Μιχαήλ Τρίτο και θέμα «Οι Νεομάρτυρες και το Δούλον Γένος».

Η ομιλία έγινε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του παλαιού «Ορφέα» Σερρών. 

Τον ομιλητή παρουσίασε ο Πρωτοπρεσβύτερος και Διευθυντής του Μαξιμείου Πνευματικού Κέντρου π. Ιορδάνης Θεμελίδης.

Ο ομιλητής, με την διακρίνουσα αυτόν ρητορική δεινότητα, αναφέρθηκε αρχικά στο φαινόμενο του εξισλαμισμών, που αποτέλεσαν για το Γένος μας θρησκευτική και εθνική αιμοραγία και στη συνέχεια τόνισε τη μεγάλη συμβολή των Νεομαρτύρων στην εθνική μας απελευθέρωση. 

Οι Νεομάρτυρες, υπογράμμισε ο κ. Τρίτος, αναχαίτισαν το κύμα του εξισλαμισμού και αποφεύχθηκε με αυτόν τον τρόπο ο εκτουρκισμός. 

Έγιναν πρότυπα αντιστάσεως του λαού και αποτέλεσαν έναν από τους βασικότερους συντελεστές της επαναστάσεως του 1821.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος συνεχάρη τον ομιλητή για την εμπεριστατωμένη εισήγησή του, συνόψισε τα κεντρικά σημεία της ομιλίας και αναφέρθηκε με γλαφυρό και συγκινητικό τρόπο στους σύγχρονους νεομάρτυρες της Συρίας και γενικότερα της Μέσης Ανατολής, που υποφέρουν τα πάνδεινα από τους Τζιχαντιστές.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, εκπρόσωποι των αρχών και πλήθος κόσμου.

neomartires1

Εμφανίσεις: 27119
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!