Το Γύθειο εόρτασε την Πολιούχο του (ΦΩΤΟ)

githio-1

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εόρτασε το Γύθειο, την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου, σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2015.

Η ακολουθία του Όρθρου και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκαν στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος πλαισιωμένος από ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Μπολοβίνος.

Παρόντες στις λατρευτικές εκδηλώσεις με τις οποίες κορυφώθηκε σήμερα ο εορτασμός της πολιούχου της πόλεως ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. νομού Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τζεφεράκος Ιωάννης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Εισαγγελέας Πλημμελιοδικών Γυθείου κ. Παρασκευάς Αδάμης, ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου αντισυνταγματάρχης κ. Συναδινός, ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου πυραγός κ. Γραφάκος, αξιωματικός του Λ.Σ. Γυθείου, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς επίσης, αντιπροσωπείες σχολείων της πόλης και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει στη σύντομη ομιλία του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τους πιστούς που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της πολιούχου της πόλεως και ευχήθηκε όλοι να αξιωθούμε να συναντήσουμε το Χριστό.

Η λιτάνευση της ιεράς εικόνος δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ισχυρής βροχόπτωσης.

Φωτογραφίες: Githio-click.gr

githio-2

githio-3

githio-4

githio-5

githio-6

githio-7

githio-8

githio-9

Εμφανίσεις: 40187
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!